Vakantie in Peking, China

Tips voor een vakantie in Peking (Beijing)

Peking vakantieEen vakantie in Peking beleef je in de hoofdstad van het dichtstbevolkte land in de wereld. De één na grootste stad van China (na Shanghai) is een levendige wirwar van buurten en wijken, een plek die vibreert van vitaliteit en tegenstrijdigheid. Kleurrijke markten staan zij aan zij met chique winkelcentra en traditionele woonwijken met nauwe straatjes (zogeheten hutongs) worden overschaduwd door glinsterende wolkenkrabbers. Peking is een gedenkwaardige stad met talloze historische plekken, maar de miljardeninvesteringen voor de Olympische Spelen in 2008 hebben er een bruisende metropool van gemaakt met iconische architectuur, tophotels en een hypermoderne metro. De Chinese hoofdstad voelt meer ontspannen aan dan Shanghai of Hongkong, maar je bent met minstens zoveel mensen (zo’n 22 miljoen in 2016).

De stad met ‘s werelds grootste plein en de meeste fietsen wordt ook vaak Beijing genoemd: Bei betekent ‘noordelijk’ en jing betekent ‘hoofdstad’. Maar sinds 1271 is Peking al de hoofdstad van heel China, het politieke en culturele centrum van het land. Op cultureel gebied is er van alles te beleven, van opera tot acrobatiek en van klassieke dans tot rockmuziek. Maar de meeste toeristen bezoeken Peking tijdens hun vakantie voor de bekende bezienswaardigheden, zoals de Verboden Stad, de uitgestrektheid van het Tiananmen-plein en het Zomerpaleis. De beroemdste, de Chinese Muur, is vanuit de stad gemakkelijk met een dagtrip te doen.

De hoofdstad is de perfecte plek om de verschillende regionale gerechten te proeven waar China zo bekend om staat. Als je dapper bent, ga je naar de Donghuamen nachtmarkt voor een portie gebakken schorpioen. Hou je meer van tradities, dan bestel je een Pekingeend in een van de betere restaurants. Het populairste restaurant de Chinese metropool is overigens McDonald’s, maar dat lijkt ons meer voor de Chinezen. Een vakantie in Peking is op zichzelf al een fascinerende reis tussen de oude beschaving en de uitdagende nieuwe wereld.

Bezienswaardigheden in Peking

Tiananmen-plein in PekingPeking mag dan qua inwoneraantal wat kleiner zijn dan Shanghai, het is wel de culturele hoofdstad van China. De hoofdstad is de thuisbasis van enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van het land, zoals de Verboden Stad en het Tiananmen-plein. De stad telt meer dan honderd musea. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Peking

Voor het laatst bijgewerkt op 2 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Peking, China, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam