Overnachten, hotels en lodges in Zimbabwe

Door de nationale parken en de Victoria watervallen ontvangt Zimbabwe al jarenlang toeristen, waardoor er genoeg plekken zijn om te overnachten. De accommodatie varieert van hotels en lodges tot guesthouses en safari camps, in alle prijsklassen. Je kunt overnachten in luxe 5-sterrenhotels, maar ook in goedkope backpackers lodges of guesthouses voor zo’n € 20 per nacht. In Zimbabwe kun je ook verblijven in bed & breakfast, die vergelijkbaar zijn met een guesthouse.

De meeste hotels en lodges vind je in de hoofdstad Harare, de tweede stad Bulawayo en in de plaats Victoria Falls, vlakbij de beroemde watervallen. Vooral in Victoria Falls is er een enorm aanbod. Er zijn lodges en resorts waarbij excursies, activiteiten en alle maaltijden zijn inbegrepen. Sommige hotels zijn erg toeristisch en zetten bijvoorbeeld ‘Afrikaanse dansers’ in om gasten te verwelkomen. Lodges die wat buiten het centrum liggen roepen meer het safarigevoel op en je bivakkeert in een meer natuurlijke omgeving. De meeste lodges hebben een (gratis) shuttledienst naar het centrum van Victoria Falls, zodat je daar kunt winkelen en uit eten kunt gaan.

De hotels worden door de Zimbabwe Tourist Authority geclassificeerd volgens een sterrensysteem, van 1 tot 5 sterren. Volgens verslagen van reizigers moet je niet altijd veel waarde hechten aan het aantal sterren. Er zijn ook 4- of 5-sterrenhotels die qua dienstverlening en hygiëne eerder 1 ster waard zijn. In hotels worden buitenlandse toeristen vaak gevraagd in Amerikaanse dollars of met een creditcard te betalen.

Zimbabwe heeft als voormalige Britse kolonie enkele historische hotels met een lange geschiedenis. De bekendste is het Meikles Hotel in Harare, dat al meer dan 100 jaar bestaat. Twee Schotse broers openden het hotel in 1915 aan Cecil Square in het hart van de hoofdstad. Het 5-sterrenhotel werd sindsdien een legendarische ontmoetingsplek voor internationale zakenlieden, presidenten, hoogwaardigheidsbekleders en beroemdheden. In 1974 is het oorspronkelijke koloniale gebouw gesloopt om plaats te maken voor een nieuw en modern gebouw van 12 verdiepingen, met grotere kamers. Twee leeuwen van het oorspronkelijke gebouw flankeren sindsdien de ingang van de noordvleugel. Volgens een lokale legende beginnen de leeuwen te brullen als er een maagd voorbij loopt…. Het Meikles Hotel heeft 312 kamers, waaronder 84 suites. Op het dak van de zuidvleugel (de 14e verdieping) is een zwembad dat alleen toegankelijk is voor hotelgasten. Website: www.meikles.com

Lodges buiten de steden en in natuurgebieden hebben vaak een plek om goedkoop te kamperen. Je kunt ook je tent neerzetten op kampeerterreinen in de nationale parken. Het is raadzaam dat van tevoren te reserveren op de website van de Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority: www.zimparks.org

Overzicht van hotels in Zimbabwe

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Zimbabwe. Als je ergens wilt overnachten, kun je via de website een hotelkamer reserveren.

Hotels in Bulawayo

Hotels in Harare

Hotels in Hwange National Park

Hotels in Matobo National Park

Hotels in Victoria Falls

Voor het laatst bijgewerkt op 12 oktober 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Zimbabwe, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam