Tips over reizen naar Zimbabwe

Vliegen naar Zimbabwe

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Zimbabwe vliegen. Je kunt het land wel bereiken met een overstap op een luchthaven in een ander land in Afrika. Het makkelijkste is het om een rechtstreekse vlucht nemen van Amsterdam Schiphol naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi en daar over te stappen op een vlucht naar Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Kenya Airways vliegt één of twee per dag van Nairobi naar Harare, een vlucht van ongeveer 3 uur.

Je bent wat langer onderweg, maar je kunt ook een rechtstreekse vlucht nemen naar Johannesburg in Zuid-Afrika en daar overstappen op een vlucht naar Harare. Er gaan dagelijks vele vluchten van Johannesburg naar de hoofdstad van Zimbabwe, onder meer verzorgd door de luchtvaartmaatschappijen South African Airways en Air Zimbabwe. De vlucht van Johannesburg naar Harare duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Het land heeft ook een internationale luchthaven in Victoria Falls, bij de beroemde watervallen. Je kunt vanuit Johannesburg naar Victoria Falls vliegen, een vlucht van 1 uur en 40 minuten. Ongeveer 25 kilometer ten noorden van Bulawayo is de derde internationale luchthaven van Zimbabwe, Joshua Mqabuko Nkomo International Airport, eveneens te bereiken met een vlucht vanuit Johannesburg.

Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit andere Europese landen naar Zimbabwe. Vroeger was dat wel zo, maar door de politieke onrust hebben Europese luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar Zimbabwe geschrapt.

Luchthaven van Harare

Harare International Airport (HRE) is het belangrijkste en grootste vliegveld van Zimbabwe, waar de meeste internationale vluchten arriveren. De luchthaven ligt ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de hoofdstad en bestaat uit een terminal voor binnenlandse vluchten en een terminal voor internationale vluchten. Waarschijnlijk krijgt het in november 2017 een nieuwe naam als Robert Gabriel Mugabe International Airport, vernoemd naar de man die het land al tientallen jaren leidt.

De luchthaven van Harare beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, een bank, een medische dienst, een postkantoor en een apotheek. Er zijn een restaurant, bars, een taxfreeshop, een juwelier en enkele andere winkels. Wifi is beschikbaar voor passagiers. Op het vliegveld of in de directe omgeving zijn geen hotels.

In de aankomsthal zijn kantoren van enkele autoverhuurbedrijven, waaronder Avis, Europcar en Hertz. Voor het vervoer naar het centrum van Harare kun je het beste een taxi nemen. Website van de Civil Aviation Authority: www.caaz.co.zw

Reizen met de trein naar Zimbabwe

Van Zuid-Afrika naar Zimbabwe

Er reden jarenlang reguliere passagierstreinen van Zuid-Afrika naar Zimbabwe, maar om politieke redenen zijn deze internationale verbindingen in 1999 geschrapt. Er wordt al jaren gesproken en onderhandeld over hervatting van deze treinverbinding, maar daar is tot op heden nog niets van terechtgekomen.

Als je het kunt veroorloven, kun je wel met de luxueuze spoorwegmaatschappij Rovos Rail met de trein van Zuid-Afrika naar Zimbabwe reizen. Deze prijzige en luxe trein rijdt in drie dagen van de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria naar Bulawayo en Victoria Falls. Voor informatie en boekingen: www.rovos.com

Van Botswana naar Zimbabwe

Ook de internationale treinverbinding van Botswana naar Zimbabwe is wispelturig. Volgens de laatste informatie in 2017 kun je met de trein reizen vanuit Francistown in Botswana naar Bulawayo. De trein rijdt een paar keer per week en de treinreis duurt ongeveer 5½ uur. De verbinding wordt onderhouden door de National Railways of Zimbabwewww.nrz.co.zw

Voor het laatst bijgewerkt op 14 oktober 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Zimbabwe, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam