ZimbabweReizen en vakantie in Zimbabwe

Kerngegevens

– Oppervlakte: 390.757 vierkante kilometer (ruim 9 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 13.182.908 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 34 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Harare;
– Talen: Engels (officieel), Shona, Sindebele, inheemse talen;
– Munteenheid: Zimbabwaanse Dollar (ZWD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 500 (2012).

Informatie over visum Zimbabwe

Reizen en vakantie in ZimbabweStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Zimbabwe. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en over voldoende financiële middelen om je verblijf in Zimbabwe te kunnen bekostigen.

Een visum kun je krijgen bij aankomst op de luchthavens van Harare en Victoria of bij de grensovergangen bij de Victoria watervallen bij Zambia en Kanzagula bij Botswana. Je kunt ook een zogeheten ‘UniVisa’ aanvragen waarmee je zowel in Zimbabwe als Zambia kunt reizen. Je kunt er eveneens dagtrips mee maken naar Botswana, als je de grens bij Kanzagula oversteekt. Als je in Botswana gaat overnachten en de volgende dag terugkeert, moet je een nieuw visum regelen.

Dit visum is geldig voor maximaal 30 dagen. Je dient de kosten van het visum (in 2014 was dat $50) contant te betalen, dus zorg dat je voldoende Amerikaanse dollars bij je hebt. Bij de Ambassade van Zimbabwe in Brussel kun je geen visum aanvragen, maar wel terecht als je informatie nodig hebt over een langer verblijf of een werkvergunning.

Communicatie in Zimbabwe

Internationaal toegangsnummer: +263.
Alarmnummer noodgevallen: 999 (112 vanaf mobiele telefoons).
Alarmnummer ambulance: 994.
Alarmnummer politie: 995.
Alarmnummer brandweer: 993.

Tijdsverschil met Zimbabwe

Tijdens onze wintertijd is het in Zimbabwe 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Zimbabwe.

Elektriciteit in Zimbabwe

De elektriciteit in Zimbabwe is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse of Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met 3 rechthoekige of ronde pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Door achterstallig onderhoud komen stroomstoringen en stroomuitval regelmatig voor. Grotere hotels en lodges hebben vaak een eigen generator voor de elektriciteitsvoorziening.

Foto © depositphotos.com/JasonYU.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Afrika Zambia
Sort by