Australië reizen 728x90

Tips voor een vakantie in Brisbane, Australië

Door Lisa Valerie Kroeske

Brisbane vakantieBrisbane is een van de grootste steden langs de oostkust van Australië en is tevens de hoofdstad van de staat Queensland. Een veel bezochte stad voor backpackers en reizigers die een trip van Sydney naar Cairns maken. De stad ligt op zo’n anderhalf uur vliegen of tien uur rijden van Sydney. Met ruim 2 miljoen inwoners staat de stad na Sydney en Melbourne op de derde plek van grootste steden van Australië. De stad voelt echter niet groot, mede door de Brisbane River die de stad in tweeën scheidt.

Door de oostelijke ligging van de stad was Brisbane tijdens de Tweede Wereldoorlog één van de belangrijkste verdedigingsplaatsen van Australië. Na de oorlog groeide Brisbane snel door de migratie. Zo werd de stad in 1982 de plek voor de Commonwealth Games en inmiddels staat Brisbane bekend om de bloeiende muziek- en kunstscene.

De leukste spots in Brisbane

Southbank Parklands

Brisbane South Bank BeachBrisbane ligt aan de Moreton Bay, maar heeft geen openbare stranden, wat uitzonderlijk is voor een stad langs de oostkust. Om toch wat verkoeling te bieden is ‘Streets Beach’ opgericht. Een prima stadsstrand, omringd door de vele cafés en restaurants van South Bank, een populaire spot in de stad. South Bank was origineel opgericht als het business centrum van Brisbane, maar is inmiddels uitgegroeid tot een populaire plek onder jongeren. De plek is ideaal om te lunchen of een drankje te doen met vrienden.

Australia Zoo

Mocht je langer dan een paar dagen in Brisbane zijn, neem dan de trein naar Beerwah of huur een auto. Op een paar kilometer van Beerwah ligt namelijk de welbekende Australia Zoo, opgericht door de ouders van Steve Irwin in 1970, waar hij het in 1992 van zijn ouders overnam. Na zijn dood in 2006 zorgen zijn vrouw en twee kinderen voor de populairste attractie van Queensland. Het voelt niet zozeer aan als een dierentuin, eerder als een groot park vol wallaby’s, koala’s en andere Australische dieren. Een ticket kost 59,00 dollar, maar er zijn ook familie- en studententickets beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.australiazoo.com.au

Queensland Gallery of Modern Art

De Art Gallery van Brisbane laat een frisse indruk achter: jarenoude Aboriginalkunst gecombineerd met moderne kunst en felle kleuren met archief van in totaal 17.000 werken. De nadruk van de galerie ligt op hedendaagse kunst uit Azië en Australië. Het is de grootste moderne kunsthal van Australië en had onder andere een tentoonstelling Andy Warhol. De lichte, hoge galerij is echte aanrader en de entree is gratis.

Brisbane RiverBrisbane River tour

De rivier die de stad in tweeën scheidt loopt van de Moreton Bay tot aan een meer op ruim 300 kilometer afstand van Brisbane. Om het de inwoners van Brisbane wat makkelijker te maken zijn er verschillende pontjes van het centrum die naar de andere plekken langs de rivier gaan, zoals South Bank, de universiteiten of de vele restaurants aan de Eagle Street Pier. Een van de pontjes, de rode, heeft een ‘Hop on, hop off’-systeem. Na een uur brengt de pont je weer terug op de plek van opstappen en heb je een leuke tour over de rivier gehad, een goede manier om de stad te ontdekken.

Overnachten in Brisbane

Brisbane biedt voor je vakantie een grote variatie in hotels, zo is er voor elke doelgroep een geschikte plek. De stad is erg populair onder backpackers, er zijn dan ook zo’n dertig hostels te vinden. Naast hostels zijn er genoeg hotels. Een van de meest geboekte hotels op dit moment is het NEXT Hotel, dat aan de Queen Street Mall in het centrum ligt.

Meer tips over een vakantie in Brisbane? Kijk dan op de officiële website van het toeristenbureau: www.visitbrisbane.com.au

Voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Brisbane, Australië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Lisa Valerie Kroeske; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam