Booking Nieuw-Zeeland

Tips voor een vakantie in Auckland, Nieuw-Zeeland

Door Carmen van Verseveld

Auckland vakantieMisschien denk je bij Nieuw-Zeeland als eerste aan mooie natuur, Maori, All Blacks, aardbevingen of Lord of the Rings. Klopt allemaal natuurlijk, maar heb je ook wel eens gedacht aan het bezoeken van een glimwormengrot, surfen of duiken? Auckland has it all!

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en ligt op het Noordereiland. De stad ligt op een gedoofd vulkanisch veld en je vindt in de regio dan ook meerdere vulkanische eilanden, meren en lagunes. Twee vulkanische kegels die karakteristiek zijn voor het landschap van Auckland zijn Mount Eden en One Tree Hill.

In deze op het eerste gezicht grijze, grauwe stad zijn tientallen activiteiten te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Auckland Museum of de Auckland Zoo, maak een dinner cruise of ga zeilen. Ga hang gliden of paragliden of – zoals eerder genoemd – surfen of duiken. Leer Auckland kennen en je komt er al snel achter waarom Auckland in de top 10 staat van beste steden van de wereld om te wonen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Auckland

Sky Tower in AucklandSky Tower

Deze telecommunicatie- en uitkijktoren is 328 meter hoog en een goed oriëntatiepunt. Behalve de uitkijkplatforms (waarbij je recht naar beneden kunt kijken), zijn er ook restaurants en een casino gevestigd. Wil je letterlijk on the edge leven, dan kun je de Skywalk doen, waarbij je aan de buitenkant van het glas loopt en alleen met een kabel vast zit.

Je kunt natuurlijk met de lift naar beneden, maar een spectaculairdere manier is vliegend door de lucht. Met de Skyjump spring je vanaf 192 meter hoogte met een maximale snelheid van 85 km per uur naar beneden. Kosten: Skywalk $145, Skyjump $225.

Mount Eden

Wandel naar de top van de hoogste vulkaankegel van Auckland en geniet van het uitzicht over de stad. Het is fascinerend om te zien hoe de kraters bedekt zijn met gras en de wandeling naar boven door het groene landschap is de moeite waard. Vergeet niet te kijken naar de watervallen, vogels en rotsformaties.

Lord of the Rings en The Hobbit

Boek een Hobbiton Movie Tour en bekijk de set waar de films zijn opgenomen. Kijk rond in de prachtige omgeving of dineer als een echt hobbit in The Green Dragon Inn, de verzamelplaats voor alle inwoners van Hobbiton.

Rangitoto IslandRangitoto Island

Rangitoto Island is een vulkanisch eiland op 25 minuten varen van Auckland. Je vindt er lavagesteente, mooie natuur met inheemse planten en zandbaaien. Trek je wandelschoenen aan voor een wandeling naar de top. Je wordt wederom getrakteerd op een geweldig uitzicht. De ferry naar Rangitoto Island vertekt meerdere keren per dag. Je kunt ook een Rullers Rangitoto Explorer tour boeken. De gids vertelt je het een en ander over de geschiedenis en geografie.

Devonport

Op een paar minuten varen met de ferry ligt aan de waterkant het dorpje Devonport. Je vindt er café’s, restaurants, kunstgalerieën en kleine winkeltjes. Je kunt er bijvoorbeeld een Segway Tour doen of lekker langs de waterkant wandelen. Er worden gedurende het jaar meerdere evenementen gehouden.

Haven AucklandViaduct Harbour

In het Central Business District ligt de haven van Auckland. Je kunt hier heerlijk wandelen, of ga met een ijsje in je hand op een bankje zitten en vergaap je aan de dure jachten, de een nog mooier en duurder dan de ander. Er zijn hier veel restaurants en barretjes te vinden en ben je van plan om een nacht door te halen, dan zit je hier goed.

Aan de Viaduct Harbour worden geregeld evenementen gehouden, zoals de International Boat Show. Ook heeft hier bijvoorbeeld de NZ Fashion Week plaatsgevonden. Verder vertrekken de dinnercruises en de whale & dolphing spotting cruises allemaal vanuit de haven.

Praktische informatie over een vakantie in Auckland

Overnachten in Auckland

De meeste hostels en hotels vind je in het Central Business District, de commerciële binnenstad met Queenstreet als hoofdstraat. Een erg gezellig hostel wat gericht is op backpackers is Base Auckland. Deze zit aan de Queenstreet. Naast slaapzalen hebben ze hier ook tweepersoonskamers.

Hokey Pokey ijs in Nieuw-ZeelandEten en drinken in Auckland

Lam is het nationale gerecht van Nieuw-Zeeland en dit vind je op elke kaart terug. Auckland staat als havenstad bekend om zijn Fish ‘n Chips. Een aanrader: Waterfront Café. Dinner with a view! Vergeet ook vooral niet om het Nieuw-Zeelandse Hokey Pokey ijs te proberen! Grote kans dat je niet meer zonder kunt.

Vervoer naar Auckland

Vlieg je vanaf Nederland naar Auckland, dan is dat met een of meerdere tussenstops. De totale vliegtijd is 22 uur. Om vanaf Auckland Airport naar het centrum te komen kun je het beste een Skybus nemen. Deze rijdt 24 uur per dag heen en weer. Een kaartje voor de Skybus kost rond de $18. Een taxi nemen kan ook, maar dan ben je erg veel geld kwijt.

Voor het laatst bijgewerkt op 7 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Auckland, Nieuw-Zeeland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/Glenn G.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam