Booking Nieuw-Zeeland

Tips voor een vakantie in Queenstown, Nieuw Zeeland

Door Carmen van Verseveld

Vakantie in Queenstown, Nieuw-ZeelandIn Nieuw-Zeeland, het land aan de andere kant van de wereld, heb je elke tien minuten een ander beeld van de natuur. Nieuw-Zeeland is het land van de Maori’s en de vriendelijke mensen. Het land van de All Blacks en de wereldberoemde Haka.

Op het Zuidereiland vind je in het zuidoosten het plaatsje Queenstown, gelegen aan het Wakatipumeer. Queenstown ligt in het Queenstown-lakedistrict dat omgeven is door de Nieuw-Zeelandse Alpen. De prachtige natuur vormde het decor voor de beroemde Lord of the Rings-films. Het stadje is populair bij de toeristen omdat er veel te zien en te beleven is. Er heerst een gezellige, gemoedelijke sfeer. Relax and chill out!

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Queenstown

Hoog, hoger, hoogst

Queenstown wordt als de avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland beschouwd, en dit is niet voor niets… Zo kun je bijvoorbeeld de Nevis bungy jump doen vanaf 134 meter hoogte. Voordat je daadwerkelijk springt, sta je al doodsangsten uit wanneer je in een piepklein liftje naar het springplateau gebracht wordt.

Bungeejumpen QueenstownPal naast de plek waar je kunt bungeejumpen, is de hoogste swing ter wereld; de Nevis Swing. Je hangt in een soort schommel, wordt losgelaten en maakt een swing van zo’n 300 meter. Hoe je naar beneden wilt gaan, mag je zelf weten; achterstevoren, op z’n kop, niets is te gek. Er is een optie om met z’n tweeën te gaan. Vergeet vooral niet om van het uitzicht te genieten.

De Nevis Swing en Nevis Bungy zijn de bekendste in Queenstown, maar wil je wat minder hoog springen of swingen, dan kun je ook de Ledgde Swing of Ledge bungy doen. Scheelt ook in prijs!

Skydiven

Hoogvliegers kunnen terecht bij het NZone skydive centrum. Je hebt de keuze uit drie hoogstes ( 15.000 feet, 12.000 feet en 9.000 feet). De vlucht naar boven duurt zo’n 15 minuten, waarna je met 200 kilometer per uur naar beneden raast. De prijs varieert omgerekend tussen de € 200 en € 300, exclusief videomateriaal.

Enkele andere (sportieve)activiteiten die je in en rondom Queenstown kunt doen: paragliden, canyoning, mountainbiken en Monster Truck driving.

The Remarkables

Deze bergen liggen op zo’n 23 kilometer van Queenstown. Je kunt een tocht maken naar de toppen van de bergen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het stadje. Ook zijn de bergen uitermate geschikt om te bergbeklimmen of te skieën. De seizoenen tegenovergesteld aan die van Nederland. De beste tijd om te skieën is van juni tot en met september.

Queenstown Gardens

Aan de rand van Queenstown, gelegen aan het Wakatipumeer, liggen de mooie botanische tuinen Queenstown Gardens. Je kunt hier wandelen, op één van de vele bankjes genieten van het uitzicht op het meer en op The Remarkables en je kunt er vele activiteiten doen. Voor deze tuinen hoef je geen entree te betalen.

Arrowtown, Nieuw-ZeelandArrowtown

Op zo’n 25 minuten rijden van Queenstown ligt het historische dorpje Arrowtown. Arrowtown ligt aan de Arrow rivier, waar Chinese mijnwerkers op zoek waren naar goud. Als je geluk hebt, vind je misschien zelf nog een stukje… In het dorpje zijn wat winkels, een museum, een informatiecentrum en diverse hotels te vinden. Hoewel de ongeveer 2100 inwoners nu in fatsoenlijke huizen wonen, zie je in de bergen de piepkleine hutjes waar de Chinese mijnwerkers vroeger in woonden.

Disc Golf

Één van deze activiteiten is Disc Golf (frisbeegolf). Je probeert met een frisbee in een ijzeren korf te gooien. Het lijkt makkelijker dan het is, maar dat maakt het niet minder leuk. Er is zelfs een heel parcours uitgezet door het park. In verschillende winkels in de stad kun je terecht voor frisbees, scorekaartjes en plattegronden. De activiteit zelf is gratis.

Praktische informatie over een vakantie in Queenstown

Overnachten in Queenstown

Aangezien Queenstown een populaire stop op het Zuidereiland is, zeker voor backpackers, zijn hier veel hostels te vinden. Voor een comfortabelere nacht heb je keuze uit een hoop hotels. Rondom het stadje liggen ook verschillende campings. Handig als je per camper(van) reist.

Fergburger, Nieuw-ZeelandEten en drinken in Queenstown

Je kunt Queenstown niet verlaten zonder een fergburger te hebben gegeten. Deze immens grote hamburgerachtige creaties zijn op slechts één plek in Nieuw-Zeeland te krijgen, bij het tentje met de toepasselijke naam ‘Fergburger’. Goedkoop is ‘ie niet (vanaf € 8) en er staat vaak een lange rij, maar hij is het dubbel en dwars waard. Voor het lekkerste ijs van Nieuw-Zeeland kun je terecht bij Patagonia Chocolates.

Vervoer naar Queenstown

Vanaf Christchurch is het zo’n 6 uur rijden met de auto naar Queenstown. De stad heeft een luchthaven en is goed te bereiken met een binnenlandse vlucht vanaf verschillende grotere steden in Nieuw-Zeeland, bijvoorbeeld vanaf Auckland. Je kunt ook de bus nemen vanuit Christchurch of Dunedin.

Over Carmen

Hoi! Ik ben Carmen. Leerkracht basisonderwijs en gek op reizen. Deze passie is 6 jaar geleden begonnen tijdens het maken van een wereldreis. Sindsdien kan ik niet meer zonder. Hoewel ik zo’n 40 landen heb bezocht, groeit mijn bucket list nog sneller. Ik hou ervan om andere mensen te ontmoeten, te leren over nieuwe culturen en vreemde talen. Hoe avontuurlijker, hoe beter!

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Queenstown, Nieuw-Zeeland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Carmen van Verseveld; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam