Koningaap - India

Bezienswaardigheden en musea in Delhi, India

Rode Fort van Delhi

Rode Fort in DelhiDit prachtige Rode Fort is een ommuurd paleis dat in 1648 werd gebouwd door Shah Jahan, keizer van het Indiase Mogolrijk. Tot 1857 was het de hoofdzetel van de Mogoldynastie. Het halvemaanvormige fort met zijn hoge, massieve muren van rood zandsteen beslaat een oppervlakte van meer dan twee kilometer en is omringd door een gracht. Lees hier meer over het Rode Fort van Delhi

Qutb Minar

Qutb Minar in DelhiEen favoriete trekpleister onder toeristen in Delhi is de Qutb Minar (ook wel Qutab Minar genoemd), de hoogste stenen minaret ter wereld en een van de belangrijkste islamitische bouwwerken van India. De sierlijke toren van vijf verdiepingen is 72,5 meter hoog en werd in 1193 gebouwd door Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. Lees meer over de Qutb Minar

Gurdwara Bangla Sahib

De Gurdwara Bangla Sahib is het belangrijkste gebedshuis van de Sikhs in Delhi. De tempel was oorspronkelijk in 1664 gebouwd als bungalow voor Jai Singh, de heerser van India in de zeventiende eeuw. In 1783 maakte een militaire generaal er een gebedshuis voor de Sikhs van nadat hij het keizerlijke Delhi had geplunderd. De witte marmeren tempel valt op door zijn gouden koepel en midden in het complex is een waterbassin, met de naam Sarovar. Het water in dit bassin komt van een bron onder de grond en zou helende eigenschappen hebben. In het verleden zou het water patiënten hebben genezen van pokken en cholera en nog steeds heeft het bassin een grote aantrekkingskracht op zieken. Sikhs uit de hele wereld komen naar de Gurdwara Bangla Sahib om een flesje van het ‘heilige water’ mee naar huis te nemen.

Op het complex is ook een museum over de geschiedenis van de Sikhs. Bezoekers zijn altijd welkom in het gebedshuis en er is voor iedereen zelfs een uitstekende gratis maaltijd beschikbaar. Je moet wel je schoenen uitdoen en je haar bedekken – een schoenenopslag en hoofddoeken zijn aanwezig. De tempel ontvangt Sikhs op alle uren van de dag, voor devotie en om te mediteren. Tijdens Sikh-festivals is het erg druk (er komen dan zo’n 100.000 mensen), dus dan kun je de tempel beter mijden. De Gurdwara Bangla Sahib bevindt zich ongeveer een halve kilometer van Connaught Place in het centrum van Delhi. Adres: Ashoka Road, Hanuman Road Area, Connaught Place, New Delhi.

Andere bezienswaardigheden en musea in Delhi

Voor het laatst bijgewerkt op 22 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden en musea in Delhi, India, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam