Koningaap - India

Rode Fort, Delhi, India

De beste bezienswaardigheden in Delhi

Rode Fort in DelhiDit prachtige Rode Fort is een ommuurd paleis dat in 1648 werd gebouwd door Shah Jahan, keizer van het Indiase Mogolrijk. Tot 1857 was het de hoofdzetel van de Mogoldynastie. Het halvemaanvormige fort met zijn hoge, massieve muren van rood zandsteen beslaat een oppervlakte van meer dan twee kilometer en is omringd door een gracht. Het Rode Fort wordt beschouwd als een van de architecturale hoogtepunten van het Mogolrijk. De indrukwekkende hoofdingang, de Lahore Gate, is zo genoemd omdat het gericht is naar de Pakistaanse stad Lahore. De nog grotere Delhi Gate werd gebruikt door de keizer voor ceremoniële processies.

Na het passeren van de Lahore Gate kom je uit bij Chhatta Chowk, een zeventiende eeuwse overdekte bazaar waar je onder meer zijde, juwelen, edelstenen en zilverwerk kan open. Ook souvenirs en etenswaren worden er verkocht. Binnen de muren vind je ook de Naubat Khana (ook wel Naqqar Khana genoemd), een paviljoen waar muzikanten voor de keizer speelden. Je ziet er interessante muziekinstrumenten zoals pauken, gongs en bekkens. Ook de moeite waard is Diwan-i-Am, de met wit marmer versierde zaal waar de keizer zijn onderdanen ontving.

Het Rode Fort is een van de bekendste bezienswaardigheden van Delhi en staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het fort is elke dag geopend, met uitzondering van maandag. Elke avond is er een licht- en geluidsshow bij het fort, die ongeveer een uur duurt. Adres: Netaji Subhash Marg, Chandni Chowk, New Delhi. Het Rode Fort heeft nog geen officiële website.

Rode Fort met vlag in Delhi

Voor het laatst bijgewerkt op 21 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Rode Fort in Delhi, India, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/Dennis Jarvis.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam