Koningaap - India

Prince of Wales Museum, Mumbai, India

De beste bezienswaardigheden in Mumbai

Het Prince of Wales Museum in Mumbai is een van de belangrijkste musea van India op het gebied van kunst, natuur en geschiedenis. Het museum heeft een verzameling van meer dan 60.000 voorwerpen, waaronder schilderijen, beelden en sculpturen, juwelen, textiel, foto’s, archeologische vondsten, munten, keramiek en antieke meubelen. De voorwerpen komen niet alleen uit India, maar ook uit Nepal, Tibet en andere Aziatische landen. Er is ook een afdeling natuurhistorie, met een verzameling van (opgezette) reptielen, zoogdieren, amfibieën, vogels en vissen.

Het museum werd geopend in 1922 om het bezoek van de toenmalige Prins van Wales (George V) aan India te herdenken. De officiële onuitspreekbare naam is Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya, maar in een taxi kun je nog gewoon zeggen dat je naar het Prince of Wales Museum wilt. Het museumgebouw zelf is overigens ook bewonderenswaardig, met zijn bogen, koepels en torens. De grootste koepel is geïnspireerd op de Taj Mahal. Het gebouw in Indo-Saraceense bouwstijl is ontworpen door de Schotse architect George Wittet, die ook verantwoordelijk was voor de Gateway of India. Neem tijdens een bezoek aan het museum ook een moment om de hoge palmbomen en keurig onderhouden gazons te bewonderen.

Het Prince of Wales Museum ligt aan de zuidkant van de wijk Kala Ghoda Mumbai. Vanaf het centraal station van Mumbai is het ongeveer 20 minuten lopen. Het museum is elke dag geopend, met uitzondering van de feestdagen. Voor het maken van foto’s (ook met je smartphone) moet je extra betalen. Adres: 159-161, Mahatma Gandhi Road, Fort, Mumbai, Maharashtra 400032, India. Website: www.csmvs.in

Voor het laatst bijgewerkt op 2 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Prince of Wales Museum in Mumbai, India, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Bernard Gagnon - Own work, GFDL, Link; Flickr.com/Timothy Neesam.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam