Koningaap - India

Bezienswaardigheden in Mumbai, India

Gateway of India

Tot de bekendste bezienswaardigheden van Mumbai behoort de Gateway of India. Dit is een elegante 26 meter hoge triomfboog bij de haven van Mumbai, dat inmiddels is uitgegroeid tot hét symbool van de miljoenenstad. Het monument werd in 1911 gebouwd om de Britse koning George V en zijn vrouw Mary welkom te heten toen zij een bezoek brachten aan India. Lees hier meer over de Gateway of India

Prince of Wales Museum

Het Prince of Wales Museum is een van de belangrijkste musea van India op het gebied van kunst, natuur en geschiedenis. Het heeft een verzameling van meer dan 60.000 voorwerpen, waaronder schilderijen, beelden en sculpturen, juwelen, textiel, foto’s, archeologische vondsten, munten, keramiek en antieke meubelen.

Mumbai Prince of Wales Museum

De voorwerpen komen niet alleen uit India, maar ook uit Nepal, Tibet en andere Aziatische landen. Het museum werd geopend in 1922 om het bezoek van de toenmalige Prins van Wales (George V) aan India te herdenken. De officiële naam van het museum is sinds 1998 trouwens Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya. Omdat dit lastig is uit te spreken, noemt iedereen het nog ‘Prince of Wales Museum’.  ► Lees hier meer over het Prince of Wales Museum

Marine Drive

Geen bezoek aan Mumbai is compleet zonder een wandeling over Marine Drive, een halvemaanvormige promenade van 3 kilometer aan de westkant van de stad. Vooral aan het begin van de avond komen hier veel locals, verliefde stelletjes en toeristen om te genieten van de zonsondergang in de Arabische Zee. Als de nacht eenmaal is gevallen, heb je een spectaculair uitzicht op de verlichte skyline van Mumbai. Bij verkopers en kraampjes kun je thee en streetfood kopen. Dan begrijp je ook waarom Marine Drive ook bekend staat als Queen’s Necklace. De lichtjes in de nacht laten de promenade eruitzien als een parelketting.

Marine Drive in Mumbai

Marine Drive begint aan de zuidkant bij Nariman Point en eindigt noordelijker bij Girgaum Chowpatty, in de volksmond bekend als Chowpatty Beach. Langs de boulevard loopt een 6-baans betonnen weg die de Britten in 1920 hebben aangelegd. Uit die jaren dateren ook de verscheidene art deco-gebouwen die langs de weg zijn opgetrokken. Door de Indiase invloed is een unieke stijl ontstaan, Indo-Deco, die in 2018 op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Latere decennia trokken de woongebouwen rijken, beroemdheden en Bollywood-sterren aan, die in trek waren vanwege het sublieme uitzicht op de zee.

Wil je meer bezienswaardigheden van Mumbai ontdekken?
Boek hier een privétour door Mumbai met een lokale gids

Elephanta Caves

Een boottochtje naar het eiland Elephanta (Gharapuri) is een populair uitstapje in Mumbai. Dit eilandje ligt 11 kilometer van de kust van Mumbai en staat bekend om de grottempels, de Elephanta Caves. Het gaat om zeven tempels die in de 5e en 6e eeuw na Christus uit de rotsen zijn gehouwen. Vijf grottempels zijn gewijd aan de hindoegod Shiva. Binnen zie je sculpturen en decoraties die verhalen uit het hindoeïsme verbeelden. De twee andere grotten zijn opgedragen aan het boeddhisme.

Mumbai Elephanta grotten

Portugese zeevaarders ontdekten het eiland en gaven het de naam ‘Elephanta’ door de enorme stenen olifant die ze hier aantroffen. Sinds 1987 zijn de grottempels een van de bezienswaardigheden in Mumbai met een notering op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je kunt het eiland bezoeken met een ferry die vertrekt vanaf de Gateway of India. De eerste boot vertrekt om 09.00 uur en er staat meestal een lange rij, maar daarna vertrekken er nog vele boten. Je kunt de grottempels ook bezoeken met een tour.

Bezoek de beroemde Elephanta Caves in Mumbai
Boek hier een privétour naar de Elephanta-grotten

Voor het laatst bijgewerkt op 7 mei 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden in Mumbai, India, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam