Vliegen naar Bangkok

Vliegen naar BangkokVanuit Nederland kun je gemakkelijk vliegen naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. De luchtvaartmaatschappijen KLM, China Airlines en EVA Air vliegen meerdere keren per week rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. De vliegtijd is 11 tot 11½ uur. De vliegtickets van de Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air zijn in het algemeen het goedkoopst voor directe vluchten.

Je kunt een nog goedkoper vliegticket krijgen als je naar Bangkok vliegt met een overstap. Dat kan bijvoorbeeld met Royal Jordanian Airlines met een overstap in Amman (Jordanië) of met Ethihad Airways met een overstap in Abu Dhabi. De totale reistijd is dan een paar uur langer. Vliegtickets voor vluchten op vrijdag en zaterdag zijn meestal duurder dan op andere dagen in de week. Van april tot en met juni zijn vliegtickets naar Bangkok het goedkoopst; voor december tot en met maart en voor juli betaal je het meest voor het vliegticket.

Bangkok heeft twee vliegvelden: het nieuwe Suvarnabhumi Airport en het oude Don Muang International Airport (DMK). De meeste internationale en binnenlandse vluchten arriveren en vertrekken vanaf Suvarnabhumi Airport. Don Muang Airport (ook wel Don Mueang Airport geheten) wordt door nog maar een paar luchtvaartmaatschappijen gebruikt.

Suvarnabhumi Airport

Luchthaven van Bangkok, ThailandBangkok Suvarnabhumi Airport (BKK) ligt ongeveer 28 kilometer ten oosten van de Thaise hoofdstad en is het grootste en belangrijkste vliegveld van het land. Het dient ook als regionale hub in Azië met vele internationale en regionale vluchten. De luchthaven bestaat uit slechts één terminal, maar die is wel enorm groot en ziet eruit als een gigantisch ruimtevaartuig.

In de terminal vind je geldautomaten, geldwisselkantoren, banken, tientallen bars, restaurants. koffiezaken en fastfoodtenten. De luchthaven heeft vele winkels die zowat alles verkopen, van vers gesneden bloemen tot designerkleding. Er is een medische kliniek, een sauna en een spa en een ruimte waar je terecht kunt voor een Thaise massage. Het vliegveld heeft gratis wifi en balies van autoverhuurbedrijven.

Vervoer van de luchthaven naar Bangkok

Trein

De Airport Rail Link is de snelste manier om van de luchthaven naar hartje Bangkok te reizen. De SA City Line verbindt Suvarnabhumi Airport met Phaya Thai Station. Je kunt daar overstappen op de metro en de Sky Train, de bovengrondse trein van Bangkok. Onderweg stopt de Airport Rail Link op zes stations. De reistijd naar het centrum is 30 minuten. Het treinstation vind je onder de terminal. Kaartjes kun je kopen via automaten.

Je hebt ook de SA Express Line die je vanaf het vliegveld in 15 minuten naar Makkasan Station brengt. Deze treinverbinding is echter voor onbepaalde tijd opgeschort wegens een gebrek aan rijtuigen.

Taxi

Buiten de aankomsthal op de First Floor vind je de taxistandplaats. De luchthaven heeft eind 2014 speciale taxikiosks geïnstalleerd. Dat zijn automaten waarbij je door een druk op de knop een bonnetje krijgt voor de eerstvolgende taxirit. Met het bonnetje ga je naar de taxistandplaats, waar je jouw taxi krijgt toegewezen Taxi’s hebben een meter, maar je betaalt daarboven op nog een extra standaardtarief omdat je van de luchthaven komt.

Bus

Vanaf de luchthaven rijden talloze bussen naar Bangkok en andere steden in Thailand. De bussen vertrekken vanaf het ‘Public Transport Center’.

Bussen naar Bangkok

Het lokale busvervoer van het vliegveld naar Bangkok wordt verzorgd door Bangkok Mass Transit Authority (BMTA). Er zijn verschillende buslijnen, onder meer naar de wijk Happy Land. Website: www.bmta.co.th

Bussen naar de provincie

Busmaatschappij Bor Khor Sor heeft bussen rijden van het vliegveld naar verschillende plaatsen in Thailand, waaronder de badplaatsen Pattaya en Chonburi en Nong Khai in het noordoosten van het land. Buskaartjes kun je kopen bij de balie van Bor Khor Sor. Bor Khor Sor heeft geen website.

Bus naar Hua Hin

Een paar keer per dag rijdt een speciale bus rechtstreeks van het vliegveld naar de badplaats Hua Hin, gelegen aan de westoever van de Golf van Thailand. De busrit duurt een kleine 3 uur en eindigt op het busstation van de oudste badplaats in het land. Informatie en boekingen: www.airporthuahinbus.com

Bus naar Don Muang Airport

Vanaf Suvarnabhumi Airport rijdt van ‘s ochtends vroeg tot middernacht een gratis shuttle bus naar Don Muang Airport, dat ongeveer 30 kilometer ten noorden van Bangkok ligt. Deze bus vertrekt vanaf het platform op de tweede verdieping van de terminal, ter hoogte van Gate 3. De bus rijdt één tot twee keer per uur. Trek minstens 3 uur uit om bij het andere vliegveld te komen. Don Muang Airport ligt aan de andere kant van de stad en door verkeersdrukte en opstoppingen schiet het maar langzaam op.

Voor het laatst bijgewerkt op 19 september 2015.

Foto © depositphotos.com/vichie81.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam