Booking Frankrijk

Vakantie in Biarritz, Frankrijk

Tips voor een vakantie in Biarritz

Biarritz vakantieEen vakantie in Biarritz beleef je in het voormalige ‘Monte Carlo’ aan de Atlantische Oceaan, de onttroonde koningin van de Baskische kust. Biarritz was ooit een slaperig vissersstadje dat leefde van de walvisvaart, totdat keizerin Eugénie (de vrouw van Napoleon III) er in de negentiende eeuw een welvarende en luxe badplaats van maakte. De stad in het zuidwesten van Frankrijk was de pleisterplaats voor de Europese en Russische adel, strandgangers met koninklijk bloed en filmsterren uit Hollywood, die er grote belle époque zomervilla’s lieten bouwen. Het was the place to be van de Europese society. Van Frank Sinatra en de Oostenrijkse keizerin Sisi tot Coco Chanel en schrijver Émile Zola: als je wilde meetellen, vierde je je vakantie in Biarritz.

De glamour is deels verdwenen, maar dankzij windsurfen en watersporten is het een belangrijke zomerbestemming in Frankrijk. Het is ook de plek waar het windsurfen zijn entree maakte in Europa. De Amerikaanse regisseur Peter Viertel kwam in 1957 naar Biarritz om een film te maken, zag de golven, en liet zijn surfplank uit Amerika overbrengen. Sindsdien wordt de badplaats ook wel de ‘surfhoofdstad’ van Europa genoemd. De stranden en de woeste golven zorgen voor een bloeiende surfscene. De surfers in hun druipende wetsuits zorgen in Biarritz voor een ontspannen en easy going sfeer.

De stranden zijn de grootste trekpleister, waaronder de beroemde Grande Plage. Maar desondanks proef je nog iets van de kosmopolitische sfeer door het casino, luxe boetiekjes en de stijlvolle zomervilla’s. Biarritz is de perfecte plek voor een relaxed weekendje in de vakantie. En haasten hoeft niet, want de stad is compact genoeg om in twee dagen alles te bekijken en overal van te kunnen genieten.

Bezienswaardigheden in Biarritz

Musée de la Mer - Aquarium van BiarritzZon, zee en strand zijn natuurlijk de grootste attractie in Biarritz, maar de badplaats heeft ook enkele musea en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Een van de populairste spots is het Aquarium in een prachtig wit art deco gebouw uit 1935. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Biarritz

Voor het laatst bijgewerkt op 1 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Biarritz, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam