Booking Frankrijk

Vakantie in Biarritz, Frankrijk

Tips voor een vakantie in Biarritz

Biarritz vakantieEen vakantie in Biarritz beleef je in het voormalige ‘Monte Carlo’ aan de Atlantische Oceaan, de onttroonde koningin van de Baskische kust. Biarritz was ooit een slaperig vissersstadje dat leefde van de walvisvaart, totdat keizerin Eugénie (de vrouw van Napoleon III) er in de negentiende eeuw een welvarende en luxe badplaats van maakte. De stad in het zuidwesten van Frankrijk was de pleisterplaats voor de Europese en Russische adel, strandgangers met koninklijk bloed en filmsterren uit Hollywood, die er grote belle époque zomervilla’s lieten bouwen. Het was the place to be van de Europese society. Van Frank Sinatra en de Oostenrijkse keizerin Sisi tot Coco Chanel en schrijver Émile Zola: als je wilde meetellen, vierde je je vakantie in Biarritz.

Zoek je accommodatie voor je vakantie in Biarritz?
Reserveer hier een hotel of vakantiehuis in Biarritz

De glamour is deels verdwenen, maar dankzij windsurfen en watersporten is het een belangrijke zomerbestemming in Frankrijk. Het is ook de plek waar het windsurfen zijn entree maakte in Europa. De Amerikaanse regisseur Peter Viertel kwam in 1957 naar Biarritz om een film te maken, zag de golven, en liet zijn surfplank uit Amerika overbrengen. Sindsdien wordt de badplaats ook wel de ‘surfhoofdstad’ van Europa genoemd. De stranden en de woeste golven zorgen voor een bloeiende surfscene. De surfers in hun druipende wetsuits zorgen in Biarritz voor een ontspannen en easy going sfeer.

De stranden zijn de grootste trekpleister, waaronder de beroemde Grande Plage. Maar desondanks proef je nog iets van de kosmopolitische sfeer door het casino, luxe boetiekjes en de stijlvolle zomervilla’s. Biarritz is de perfecte plek voor een relaxed weekendje in de vakantie. En haasten hoeft niet, want de stad is compact genoeg om in twee dagen alles te bekijken en overal van te kunnen genieten.

Bezienswaardigheden in Biarritz

Musée de la Mer - Aquarium van BiarritzZon, zee en strand zijn natuurlijk de grootste attractie in Biarritz, maar de badplaats heeft ook enkele musea en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Een van de populairste spots is het Aquarium in een prachtig wit art deco gebouw uit 1935. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Biarritz

Praktische tips voor een vakantie in Biarritz

Overnachten in Biarritz

Als populaire vakantiebestemming zijn er volop mogelijkheden om te overnachten in Biarritz, van hotels en bed & breakfasts tot appartementen en vakantiehuizen. Biarritz is nog altijd een chique badplaats, waardoor er relatief weinig goedkope budgetopties zijn. Daarentegen zijn er enkele schitterende hotels die de grandeur van weleer oproepen. Ook heeft Biarritz redelijk wat betaalbare middenklasse hotels, met prijzen tussen de € 50 en € 150 per nacht.

Bij het zoeken naar accommodatie is het handig om te kijken naar de buurt die het beste bij je past. Voor het strand kun je verblijven in La Grand Plage, de strandwijk ten noordoosten van het centrum. Dit is het drukste strand van Biarritz met restaurants en watersportactiviteiten. La Grand Plage loopt door in het strand Plage Miramar, met prachtige villa’s uit de tijd van de belle époque.

Port Vieux is het oude centrum van de stad, met kronkelende straatjes en culturele bezienswaardigheden. Dit is een goede uitvalsbasis om de rest van Biarritz te verkennen. Les Halles is het moderne centrum van Biarritz, dat wat verder van de zee af ligt. Dit is de meest jeugdige wijk met een bruisend nachtleven en goedkope accommodaties die in trek zijn bij backpackers.

Beste hotels in Biarritz

De grande dame onder de luxe hotels van Biarritz is Hotel du Palais, gelegen op een verhoogde heuvel tussen de twee populairste stranden van de badplaats. Dit was ooit het zomerverblijf dat Napoleon III liet bouwen voor zijn vrouw, keizerin Eugénie. Sinds 1890 is het een luxe 5-sterrenhotel, maar dankzij kroonluchters en marmeren vloeren heeft het zijn koninklijke grandeur altijd behouden. Talrijke beroemdheden hebben hier de nacht doorgebracht, onder wie Frank Sinatra, Coco Chanel en de Amerikaanse actrice Ava Gardner. Het hotel heeft 154 kamers en suites, een zwembad met uitzicht op de Atlantische Oceaan en twee restaurants. ► Boek een overnachting in Hotel du Palais vanaf € 390

Hotel du Palais in Biarritz

Voor het laatst bijgewerkt op 7 juni 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Biarritz, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam