Booking Frankrijk

Bezienswaardigheden in Biarritz, Frankrijk

Musée de la Mer (Aquarium de Biarritz)

Musée de la Mer - Aquarium van BiarritzHet Musée de la Mer – oftewel het aquarium – is ongetwijfeld de populairste bezienswaardigheid van Biarritz. Het museum is gehuisvest in een wit art deco gebouw uit 1935 dat verzonken ligt in een klif van de badplaats. Het Musée de la Mer heeft vijftig aquariums met vissen en zeedieren. Lees hier meer over het Aquarium de Biarritz

La Grande Plage

Het goudkleurige La Grande Plage is het grootste en populairste strand van Biarritz. Dit brede strand ligt in een baai en is precies wat je nodig hebt op een zonnige dag, met zacht zand en strandclubs, cafés, restaurants en winkels in de buurt. La Grande Plage begint bij Boulevard du Général de Gaulle in het centrum en strekt zich naar het noorden uit richting de vuurtoren van Biarritz.

La Grande Plage in Biarritz

Direct achter het strand vind je enkele monumentale gebouwen, waaronder het casino en Hôtel du Palais. Dit was eerst een paleis dat keizer Napoleon III voor zijn vrouw Eugénie liet bouwen. Sinds 1893 is het een luxe 5-sterrenhotel en een van de beste plekken om te verblijven in Biarritz. De branding in de zee kan sterk zijn – misschien niet ideaal om te zwemmen, maar wel om te surfen. Er zijn verschillende surfscholen waar je lessen kunt nemen. Van mei tot en met oktober lopen er strandwachten rond. Wil je het rustig aan doen, dan zijn in de zomermaanden kleurrijke gestreepte tentjes te huur op het strand.

Trotseer de golven bij de stranden van Biarritz
Boek hier je privé surflessen in Biarritz

Rocher de la Vierge

Rocher de la Vierge is een rots in de Atlantische Oceaan en een van de symbolen van Biarritz. De grillige rots, die de vorm heeft van een scheepsromp, ligt vlak voor de kust en is een heiligdom voor de inwoners van de stad. Volgens een legende bracht de rots redding voor een schip met walvisvaarders uit Biarritz dat tijdens een zware storm in 1865 dreigde te vergaan. Boven de rots verscheen een goddelijk licht, waardoor de vissers een veilig heenkomen konden vinden in de haven.

Biarritz rots

Uit dankbaarheid plaatsten de overlevenden een beeld van de Maagd Maria bovenop de rots. Ze legden een houten loopbrug aan om de rots met het vasteland te verbinden. Deze brug werd echter verzwolgen door de golven, waarop Napoleon III besloot in 1887 om een ijzeren brug te ontwerpen. Hij gunde de opdracht aan niemand minder dan Gustave Eiffel, de bedenker van de Eiffeltoren in Parijs.

Over dezelfde brug kun je nu naar de rots lopen en via een tunneltje uitkomen bij een uitkijkpunt. Hier heb je een fraai uitzicht over de Baskische kustlijn en de golven die tegen de rots aan beuken. Bij onstuimig weer kan de brug gesloten zijn.

Chapelle Impériale

De Chapelle Impériale is een kapel die in 1864 werd gebouwd in opdracht van keizerin Eugénie, de vrouw van keizer Napeleon III. Het charmante gebouw is een combinatie van Byzantijns-Romaanse en Spaans-Moorse stijlen, dat in de mode was tijdens het Tweede Keizerrijk in Frankrijk. De keizerlijke kapel is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouwe van Guadalupe, de beschermheilige van Mexico, ter herinnering aan de verschillende oorlogen in Frankrijk.

Biarritz keizerlijke kapel

De Chapelle Impériale valt op door het rood-wit-blauw en goud beschilderde plafond. Ook de tegels zijn met de hand beschilderd. In 1981 is de kapel benoemd tot nationaal historisch monument. De Chapelle Impériale is alleen zaterdagmiddag te bezoeken en het is mogelijk een rondleiding te boeken. Adres: Avenue Reine Victoria, 64200 Biarritz. Website: www.paroisse-biarritz.fr

Cité de l’Océan

Een van de meer nieuwe bezienswaardigheden van Biarritz is Cité de l’Océan, oftewel ‘De Stad van de Oceaan’. In dit belevingscentrum maak je op een meeslepende, ludieke en interactieve manier kennis met de geheimen van de oceanen. In een bioscoop kun je 3D- en 4D-films zien, alsof je duikt in een roedel van 700 haaien of op de Noordpool en Zuidpool bivakkeert.

Stad van de oceaan in Biarritz

Je kunt een VR-bril opzetten voor een adembenemende 360°-ervaring diep in de zee. Een andere virtuele reis laat je surfen op zeven beroemde golven in de wereld. Het museum is gevestigd in een modern wit gebouw met veel glas dat talloze architectuurprijzen heeft gewonnen. Adres: 1 Av. de la Plage, 64200 Biarritz, Frankrijk. Website: www.citedelocean.com

Voor het laatst bijgewerkt op 31 mei 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden in Biarritz, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Cité de l’Océan.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam