Booking Frankrijk

Basiliek Notre-Dame de la Garde, Marseille, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Marseille

De Notre-Dame de la Garde is een basiliek uit de negentiende eeuw en het bekendste symbool van Marseille. De kerk staat op een 154 meter hoge heuvel en is daarmee het hoogste punt van de stad. Bovenop heb je een prachtig uitzicht over Marseille en omgeving. De basiliek staat ook wel bekend als La Bonne Mère – ‘de goede moeder’ – en waakt over alle zeilers, vissers, zeelieden en inwoners van Marseille. ‘s Nachts is de Notre-Dame de la Garde is verlicht en functioneert de basiliek als een baken in de baai.

De kerk is tussen 1853 en 1864 gebouwd in Romeins-Byzantijnse stijl. Door het gebruik van koepels, gekleurde stenen, Italiaans marmer, goud en mozaïek roept het gebedshuis een oosters, bijna islamitisch gevoel op. Bij de Notre-Dame de la Garde staat een 60 meter hoge klokkentoren met bovenop een groot opvallend standbeeld van de Maagd Maria, gemaakt van brons met bladgoud. Het beeld is bijna 10.000 kilo zwaar en is vanuit de verte te zien. De basiliek is overigens niet het eerste bouwwerk op de heuvel. Sinds de vijftiende eeuw is er al een observatiepost en eeuwenlang beklommen matrozen de rots om te bidden voor een behouden vaart.

De Notre-Dame de la Garde is een van de populairste bezienswaardigheden van Marseille en elke dag gratis te bezoeken. Voor groepen volwassenen en jongeren worden ook gratis rondleidingen gegeven in de basiliek, maar een donatie wordt wel op prijs gesteld. Bij de kerk is een restaurant en een winkel. Je vindt de Notre-Dame de la Garde op een kalkstenen rots aan de zuidkant van de haven. Je kunt de heuvel beklimmen of een taxi of bus nemen, maar je kunt ook een toeristentreintje nemen. Deze Petit Train Touristique de Marseille (www.petit-train-marseille.com) start in de oude haven. Adres: Rue Fort du Sanctuaire, 13281 Marseille, Frankrijk. Website: www.notredamedelagarde.com

Voor het laatst bijgewerkt op 28 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de basiliek Notre-Dame de la Garde in Marseille, Frankrijk, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam