Booking Frankrijk

Bezienswaardigheden en musea in Marseille, Frankrijk

Basiliek Notre-Dame de la Garde

De Notre-Dame de la Garde is een basiliek uit de negentiende eeuw en het bekendste symbool van Marseille. De kerk staat op een 154 meter hoge heuvel en is daarmee het hoogste punt van de stad. Bovenop heb je een prachtig uitzicht over Marseille en omgeving. Lees hier meer over de basiliek Notre-Dame de la Garde

Le Vieux-Port

Le Vieux-Port is de oude haven van Marseille en voor veel toeristen het beginpunt van een bezoek aan de stad. De geschiedenis van de haven gaat al terug tot 600 voor Christus, toen de Grieken er een handelspost vestigden. Vandaag de dag is het een levendige plek vol hotels, restaurants, cafés en terrasjes. In de jachthaven liggen meer dan 3000 vissersboten, motorboten en zeiljachten. In 2013 is een groot deel van de kade omgevormd tot voetgangersgebied waar zowel toeristen als locals komen om te wandelen, rond te hangen, verliefd te worden en van de zonsondergang te genieten.

Oude haven in Marseille

Op de Quai des Belges is elke ochtend een vismarkt waar vissers hun vers gevangen vis verkopen. De intense geur van vis en zoute zee draagt bij aan een ervaring die je niet snel zult vergeten… Op Quai des Belges vertrekken boten naar eilanden voor de kust, waaronder het voormalige gevangeniseiland Château d’If en Les Îles. In de haven zelf vaart een veerboot om de paar minuten van de noordelijke kade aan Quai du Port naar de zuidelijke kade Quai de Rive Neuve. Je kunt de oude haven gemakkelijk bereiken met metrolijn 1 (metrohalte Le Vieux-Port).

Museum MuCEM

Een van de nieuwste bezienswaardigheden is het MuCEM (Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée), een oogverblindend museum aan de waterkant van Marseille. Het museum opende in 2013 op een stuk land dat is teruggewonnen van de zee en staat symbool voor het moderne gezicht van Marseille. De tentoonstellingen in de vierkante betonnen kubus nemen je mee door de geschiedenis, cultuur en beschavingen van de landen rond de Middellandse Zee.

De verzameling omvat liefst 250.000 objecten, van oude heksenbeeldjes en Arabische koffiekannen tot alledaagse gebruiksvoorwerpen en protestposters uit de jaren zestig. Een 115 meter lange loopbrug brengt je naar het 12e-eeuwse Fort Saint-Jean, dat na een grondige renovatie wordt gebruikt voor culturele evenementen en exposities. Op het dak is een terras en het uitstekende restaurant Le Môle Passedat, dat geleid wordt door een 3-sterrenchef van een befaamd hotel in Marseille (reserveren aanbevolen). Je kunt hier een vorkje prikken met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Adres: 7 Promenade Robert Laffont (Esplanade du J4), 13002 Marseille, Frankrijk. Website: www.mucem.org

Andere bezienswaardigheden in Marseille

Voor het laatst bijgewerkt op 1 juli 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden in Marseille, Frankrijk, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam