Booking Frankrijk

Quartier des Tanneurs (La Petite France), Straatsburg, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Straatsburg

La Petite France, StraatsburgQuartier des Tanneurs – dat ook bekendstaat als La Petite France – is ongetwijfeld het meest sfeervolle gedeelte in het historische centrum van Straatsburg. In het kronkelende doolhof van grachten en smalle oude straten met de perfect onderhouden Franse en Duitse vakwerkhuizen lijkt het net alsof je teruggaat in de tijd. De wijk is onderdeel van de Grande-Île (een groot eiland, omringd door de rivier de Ill), dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Tijdens de 16e en 17e eeuw was de buurt de thuisbasis van leerlooiers en vissers. Een niet te missen bezienswaardigheid is de prachtige Rue du Bain-aux-Plantes, waar het mooie Maison des Tanneurs (nu een restaurant) is gevestigd. Een wandeling langs deze geplaveide straat biedt een kans om de mooie huizen bewonderen met hun bloemrijke balkons. In het zuidwesten van de wijk liggen de Ponts Couverts, drie bruggen en vier verdedigingstorens die in de middeleeuwen zijn gebouwd. Quartier des Tanneurs ligt op 10 tot 15 minuten lopen van de kathedraal.

Quartier des Tanneurs, Straatsburg

Voor het laatst bijgewerkt op 12 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Quartier des Tanneurs (La Petite France) in Straatsburg, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam