Booking Luxemburg

Musée National d’Histoire et d’Art, Luxemburg Stad

De beste bezienswaardigheden in Luxemburg Stad

Musée National d'Histoire et d'Art in LuxemburgEen topmuseum onder de bezienswaardigheden in Luxemburg Stad is het Musée National d’Histoire et d’Art. Het museum is gewijd aan de geschiedenis en kunst van Luxemburg, vanaf de prehistorie tot de moderne tijd. Je ziet er een groot aantal archeologische vondsten, waaronder munten, sieraden, sarcofagen, gereedschappen en grafstenen. Veel komt uit de Gallo-Romeinse periode. Ook zie je er antiek meubilair, wapens en belangrijke historische documenten van Luxemburg. Een tentoonstelling illustreert het artistieke, religieuze, sociale en intellectuele leven van Luxemburgers van de 16e tot de vroege 20e eeuw.

In een apart deel kun je schilderijen en beeldhouwwerken bewonderen van de belangrijkste Luxemburgse kunstenaars van de laatste twee eeuwen, zoals de post-impressionistische aquarellen die Sosthène Weis van zijn land maakte.

Een groep Luxemburgse historici en archeologen had al in 1845 bedacht dat er een nationaal museum moest komen, maar het duurde nog een eeuw voordat de deuren open gingen. Na jaren van voorbereiding stond de opening gepland in 1939, toen de Tweede Wereldoorlog roet in het gooide. De nazi’s confisqueerden het gebouw en wilden er een ‘Museum voor Germaanse cultuur’ van maken. Het Musée National d’Histoire et d’Art kon uiteindelijk in 1946 daadwerkelijk opengaan. Het is gevestigd in enkele stijlvolle herenhuizen en een modern gebouw aan de voormalige vismarkt in Luxemburg Stad. De vaste collectie is gratis te bezoeken, alleen voor tijdelijke exposities moet je entree betalen. Adres: Marché-aux-Poissons, L-2345 Luxemburg Stad. Website: www.mnha.lu

Archeologie in het Musée National d'Histoire et d'Art, Luxemburg

Voor het laatst bijgewerkt op 1 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Musée National d’Histoire et d’Art in Luxemburg Stad, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Musée National d'Histoire et d'Art; Flickr.com/Alun Salt.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam