Booking Luxemburg

Overnachten en hotels in Luxemburg Stad

Luxemburg Stad is dan wel een relatief kleine hoofdstad, toch is er een groot aanbod aan accommodatie. Er zijn ruim 50 hotels en daarnaast kun je overnachten in talloze bed & breakfasts of in appartementen van particulieren. Veel hotels zijn gericht op zakenreigers die naar Luxemburg komen voor de financiële instellingen of de Europese instituten.

Er zijn dus een hoop goede en luxe hotels te vinden, die tevens aan de prijzige kant zijn. De meeste luxe hotels bevinden zich in het centrum van de stad. Ook vind je accommodatie in de buurt van de internationale luchthaven en in de wijk Kirchberg, waar veel instellingen van de Europese Unie zijn gevestigd. Luxemburg Stad heeft een paar middenklasse hotels met 2 of 3 sterren met prijzen die wat lager liggen.

Zoek je een voordelig hotel of appartement in Luxemburg Stad?
Reserveer online een hotel of appartement in Luxemburg Stad

Goedkoop overnachten in Luxemburg Stad

Er is één hostel in Luxemburg Stad dat is aangesloten bij Hostelling International, en het hele jaar open is. Je kunt hier overnachten vanaf circa € 25 per persoon per nacht. Het hostel ligt in de wijk Pfaffenthal, een paar minuten lopen vanaf de historische binnenstad. Kijk voor meer informatie op de website: www.youthhostels.lu

Er zijn geen andere hostels in Luxemburg Stad, maar wel een paar hotels waar je voor een bescheiden prijs kunt overnachten. De goedkoopste hotels vind je in de buurt van het Centraal Station in Luxemburg Stad en nabij de (kleine) rosse buurt. Op 4 kilometer van Luxemburg Stad kun je verder goedkoop overnachten op Camping Kockelscheuer (www.ccclv.lu). Je kunt de Luxemburgse hoofdstad bereiken met de fiets of het openbaar vervoer.

De zakenhotels en luxe hotels hebben vaak lagere prijzen en aanbiedingen in het weekend en tijdens de zomermaanden juli en augustus. De prijs van een kamer kan dan maar liefst 50 procent lager zijn.

Ontdek Luxemburg Stad op een leuke manier vanaf de fiets!
Boek hier eenvoudig een fietstour door Luxemburg Stad

Beste hotels in Luxemburg Stad

Luxemburg Stad heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Je kunt op het linkje klikken als je ergens wilt reserveren en overnachten. Hieronder een selectie van deze hotels in Luxemburg Stad.

Hotel Le Place d’Armes

Een van de beste plaatsen om te overnachten, is het Hotel Le Place d’Armes. Het chique 5-sterrenhotel bevindt zich midden in het historische centrum van Luxemburg Stad, op een steenworp afstand van het Palais Grand-Ducal en de zakenwijk. Het is gevestigd in een voormalige drukkerij uit de 18e eeuw, waarvoor verschillende panden zijn samengevoegd. Het resultaat is een uniek labyrint van patio’s, terrassen, binnenplaatsen en salons. Het hotel heeft 28 kamers en suites die allemaal een andere inrichting hebben. Er zijn drie restaurants, waarvan La Cristallerie een Michelin-ster heeft. ► Boek een overnachting in Hotel La Place ‘d Armes vanaf € 189 per nacht

Hotel Les Jardins d’Anaïs

Hotel Les Jardins d’Anaïs is een leuk en charmant boutique hotel op 5 minuten van het centrum van Luxemburg Stad, met goede reviews van reizigers. Er zijn zeven kamers die op bijzondere wijze zijn ingericht, in een eigen thema. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor koloniaal blauw, de Provence of de ‘bibliotheek’. Het hotel heeft een weelderige groene tuin en een terras waar je kunt ontspannen. Er is een uitstekend restaurant waar de chef-kok seizoensgebonden gerechten bereidt met verse lokale producten. ► Boek een overnachting in Hotel Les Jardins d’Anaïs vanaf € 200 per nacht

Voor het laatst bijgewerkt op 6 april 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Luxemburg-Stad, kun je dat laten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/rudi1976; Hotel Le Place d’Armes/Luxemburg.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam