Hotels in de provincie Friesland, Nederland

Friesland is de noordelijkste provincie Nederland met een breed aanbod aan hotels, pensions en bed & breakfasts. Je vindt uiteraard veel hotels in de provinciehoofdstad Leeuwarden, maar ook op de Waddeneilanden die bij Friesland horen: Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland. De steden die langs de route liggen van de Elfstedentocht, hebben als vanouds veel hotels en pensions.

Sommige hotels in Friesland hebben al een enerverende en lange geschiedenis. Een van de oudste hotels is Oostergoo in Grou, dat bestaat sinds 1858. Oranje Leeuwarden is een stadshotel uit 1879 waar de eerste commissie van de Elfstedentocht samenkwam. Naast hotels en bed & breakfasts heeft Friesland enkele bijzondere plekken om te overnachten, zoals een vuurtoren in Harlingen en houten cabines midden in een weiland bij Hotel Weidumerhout (www.weidumerhout.nl). Vier je vakantie in deze heerlijke provincie met zijn meren en pittoreske dorpjes? Hier vind je een overzicht van bijna alle hotels in Friesland.

Hotels in Akkrum

Hotels op Ameland

Hotels in Bolsward

Hotels in Dokkum

Hotels in Eernewoude

Hotels in Franeker

Hotel in Gaasterland

Hotels in Grou

Hotels in Harlingen

Hotels in Heerenveen

Hotels in Joure

Hotels in Kollumerzwaag

Hotels in Koudum

Hotels in Leeuwarden

Wat te doen en te zien in Leeuwarden: 10 tips!

Leeuwarden wat te doenLeeuwarden is de trotse hoofdstad van de provincie Friesland en wordt steeds populairder voor een stedentrip. Leeuwarden heeft een mooie binnenstad met grachten en stadspaleizen, een scheve kerk en een levendige culturele én culinaire scene. Lees hier alle tips wat te doen in Leeuwarden

Hotels in Oranjewoud

Hotels in Oudega

Hotels in Rijs

Hotels op Schiermonnikoog

Hotels in Sneek

Hotels in Stavoren

Hotels op Terschelling

Hotels op Vlieland

Hotels in Wirdum

Hotels in Zurich

Voor het laatst bijgewerkt op 6 april 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels in Friesland, Nederland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/Tasfoto.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam