Musea en bezienswaardigheden in Nederland

Nederland museaNederland is een echt museumland. Van de grote musea met internationale allure, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam, tot kleine streekmusea en musea met curiosa. Vrijwel elke stad en elk dorp in Nederland heeft een museum of bezienswaardigheid die de moeite van het bezoeken waard is.

Er zijn in Nederland naar schatting 1250 musea. Sommige instellingen worden beheerd door het Rijk of een gemeente, anderen zijn opgericht door particulieren. In de provincie Noord-Holland bevinden zich de meeste musea, in Zeeland vind je de meeste musea per hoofd van de bevolking. Hieronder vind je een overzicht van musea per provincie.

Musea en bezienswaardigheden in Noord-Holland

Noord-Holland telt honderden musea en bezienswaardigheden. Je kunt een dagje uit naar eeuwenoude steden als Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Enkhuizen, waar musea je terugvoeren naar de enerverende geschiedenis van de provincie. Bekijk hier alle musea in Noord-Holland

Musea en bezienswaardigheden in Zuid-Holland

Zuid-Holland museaZuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland en heeft meer dan honderd musea. Zo kun je in steden als Den Haag, Rotterdam, Leiden en Delft een bezoek brengen aan toonaangevende musea met oude meesters én moderne kunst. Bekijk hier alle musea in Zuid-Holland

Musea en bezienswaardigheden elders in Nederland

Voor het laatst bijgewerkt op 2 november 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over musea en bezienswaardigheden in Nederland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Wereldreizigersclub.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam