De 5 beste terrassen aan het water in Amsterdam

Relaxen en ontspannen op de mooiste terrassen van Amsterdam

Zoals in alle belangrijke hoofdsteden van Europa is het ook in Amsterdam altijd razend druk. Vooral tijdens de zomermaanden is het er op de hoofden lopen en raak je verstrikt tussen de honderdduizenden bezoekers die al dat Amsterdamse moois komen bewonderen. Je vindt er tegelijk vele unieke plaatsen en terrassen om er in alle rust van de vele Amsterdamse troeven te genieten.

Langs het rustgevende water

Amsterdam is een typische hoofdstad aan het water. Dat water bepaalt niet alleen de sfeer in de stad, maar ook op de vele terrassen in het stadscentrum. Tijdens een bezoek aan de Nederlandse hoofdstad vind je voldoende plaatsen om er in alle rust van het deugddoende zonnetje en het buitenleven te genieten. Gezellige terrassen heb je overal in Amsterdam. Er gaat nochtans niets boven lekker genieten van je zomerse cocktail met een schitterend uitzicht over het Amsterdamse water.

Ben je zo’n genieter? Dan moet je zeker ook met de vele terrassen in hartje Amsterdam kennismaken. We genoten vanaf de vele schitterende terrassen in de levendige hoofdstad van Nederland. Hier hebben we een vijf top samengesteld van de beste terrassen aan het water in Amsterdam. Onze vijf top terrassen stellen graag aan je voor.

#1 Riva, schitterend terras op een luxe woonboot

Wie de hoofdstad van Nederland bezoekt, kan onmogelijk voorbij het uitnodigende Riva terras. Het bevindt zich op een luxe woonboot langs de sfeervolle Amstelboulevard, om de hoek van het Amstelstation. Dit is meteen een uitgelezen plek om van je reis bij te komen en om rustig te genieten van je lunch, je diner of van zomaar van een borrel aan het water. Ondanks de rust is er daar op het Riva terras altijd wel wat te beleven. Je geniet er van de af en aan varende sloepen, van de vele boten en bootjes die er aanmeren en van een grote variatie van aan visgerechten. Dit stemmige Riva terras werd ingericht op een gezellige woonboot. Leuk als je droomt van een langer verblijf op een woonboot in hartje Amsterdam.

#2 Met je voeten in het water op terras Spanjer en Van Twist

Amsterdam is een gezellige wereldstad aan het water. En dat water beïnvloedt sterk de sfeer in hartje Amsterdam. Het terras Spanjer en Van Twist aan de Leliegracht is centraal gelegen en werd zo opgevat dat je er als het ware met je voeten in het water zit. Het is er ongestoord genieten van de rust langs het water. Kortom een ideale plek om te relaxen en je batterijen weer op te laden.

#3 Genieten van de Surinaamse sfeer ‘Op de Waterkant’

Als je de mooiste terrassen van Amsterdam wilt ontdekken, mag een bezoek aan de Waterkant niet ontbreken. Je vindt dit terras onderaan de afrit van de Q- Park, de parkeergarage aan de Marnixstraat in Amsterdam. De Waterkant misstaat niet tussen de beste en meest gezellige Amsterdamse terrassen aan… de waterkant. Het terras beschikt bovendien over een sfeervol tropisch restaurant. Met de geslaagde combinatie van een schitterend terras met een typisch Surinaamse sfeer en gerechten beleef je hier je vakantie opnieuw. Dit terras bezoek je om te ontspannen op de kade.

#4 Relaxen op Den Buiten

Hotel Buiten bevindt zich op het strandje van de Sloterplas midden één van de meest ongerepte plaatsen van onze hoofdstad. Oorspronkelijk gestart als een eerder bescheiden project om Amsterdam Nieuw-West wat meer leven in te blazen, groeide het snel uit tot een heerlijke plaats om na te genieten van een partijtje zwemmen in de Sloterplas of in het nabijgelegen zwembad. Dit terras aan Hotel Buiten ligt zowat buiten de toeristische route maar eens je er bent geweest kom je er zeker terug.

#5 Loetje aan Het IJ

Het IJ is niet meer weg te denken uit het toeristische gebeuren van Amsterdam. Deze regio kent een ongeziene aantrekkingskracht op toeristen van alle soorten. Dat heeft het vooral te danken aan zijn vele trendy en sfeervolle horecagelegenheden. Gecombineerd met de grote aantrekkingskracht van het water met de vele industriële panden heb je een schitterende plek er om de hele dag te blijven genieten. Bij Loetje eet je nog altijd de beste biefstuk van Amsterdam, met het IJ als geslaagd decor. Deze haast unieke zomerse sfeer vind je de rest van het jaar ook binnen terug.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over dee 5 beste terrassen aan het water in Amsterdam, Nederland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Café-Restaurant Riva, Amsterdam.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam