Tips voor een vakantie in Ankara, Turkije

Een vakantie in Ankara beleef je in de hoofdstad van Turkije, in grootte de tweede stad van het land die al snel een zakelijke indruk achterlaat met zijn brede straten, wolkenkrabbers, regeringsgebouwen, universiteiten, ambassades en financiële instellingen. Het is een moderne stad met ruim 5 miljoen inwoners, die Atatürk in 1923 stichtte als politiek centrum van de pasgeboren seculiere staat. Veel reizigers laten Ankara links liggen en kiezen voor het flirterige Istanbul, maar de Turkse hoofdstad is allesbehalve een saaie metropool.

Ankara heeft een bruisend straatleven, volop culturele activiteiten, uitstekende restaurants en bekroonde winkelcentra. En ondanks het jonge bestaan heeft de stad een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen. De stadsmuren in verschillende architectonische stijlen getuigen van het lange bestaan van een nederzetting op deze plek. De dikke ommuurde vesting kijkt uit over Ulus, het oude historische hart van de stad met smalle en kronkelende straatjes, markten, kleine musea en goedkope cafeetjes.

Bezoek een van de formidabele moskeeën en musea die je alles vertellen over de rijke Ottomaanse geschiedenis, zoals het Museum van Anatolische Beschavingen. Een vakantie in Ankara is natuurlijk niet compleet zonder eerbetoon aan Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van de huidige republiek die ligt opgebaard in een monumentaal mausoleum bovenop een heuvel. Istanbul ligt dan geografisch op de grens van oost en west, Ankara is de plek waar beide continenten zich op straat ontmoeten. Een mix van invloeden uit Europa en het Midden-Oosten kleurt de architectuur, het voedsel, het nachtleven, de mode en de kunst.

De hoofdstad van Turkije is de plek om in stijl te eten, naar een club te gaan, kunstgalerijen te bezoeken of antiekwinkels te verkennen. Ontdek de Romeinse citadel waar ooit handel werd gedreven in wol van de angorageit, vernoemd naar de vroegere naam van Ankara: Angora. Wel nog een tip: probeer een vakantie in de zomer enigszins te vermijden. In de zomermaanden kan het buitengewoon heet worden in Ankara, en door de ligging midden in Turkije is er geen zeewind die voor de nodig verkoeling kan zorgen.

Bezienswaardigheden in Ankara

Ankara is een smeltkroes van traditie en modernisering en heeft een geschiedenis van duizenden jaren achter zich liggen, dus er is volop te zien in de Turkse hoofdstad. Je kunt ronddwalen in de citadel, maar ook het mausoleum van Atatürk bezoeken. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Ankara 

Reizen naar Ankara

Merkwaardig genoeg kun je vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Ankara vliegen. De hoofdstad van Turkije is echter wel gemakkelijk te bereiken via een overstap. Je kunt al een goedkoop vliegticket kopen naar Ankara voor minder dan € 200. Lees hier meer over reizen naar Ankara

Voor het laatst bijgewerkt op 26 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Ankara, Turkije, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/Koraysa.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam