Tips over reizen naar Ankara, Turkije

Vliegen naar Ankara

Merkwaardig genoeg kun je vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Ankara vliegen. De hoofdstad van Turkije is echter wel gemakkelijk te bereiken via een overstap. Je kunt al een goedkoop vliegticket kopen naar Ankara voor minder dan € 200 (voor een retourtje).

Je kunt Ankara bijvoorbeeld bereiken via een overstap op een luchthaven in Duitsland. Vanuit talloze Duitse steden gaan rechtstreekse vluchten naar Ankara, waaronder Düsseldorf, Frankfurt, Keulen, München en Stuttgart. Vanuit Düsseldorf vliegen ook low budget maatschappijen naar Ankara. De vliegtijd is 3½ uur.

Vanaf de Belgische hoofdstad Brussel kun je rechtstreeks naar Ankara vliegen met de Turkse luchtvaartmaatschappij SunExpress. Dit is een vlucht van ongeveer 3½ uur.

Een ander alternatief is om van Amsterdam Schiphol naar Istanbul te vliegen en daar over te stappen op een vlucht naar Ankara. Turkish Airlines vliegt bijna elk uur van Istanbul naar de Turkse hoofdstad, een vlucht van ruim één uur.

Luchthaven van Ankara

Alle internationale vluchten komen aan op Ankara Esenboğa International Airport (ESB), de vierde grootste luchthaven van Turkije. Het gloednieuwe vliegveld ging open in 2006 en bestaat uit een terminal voor binnenlandse vluchten en een terminal voor buitenlandse vluchten. Het ligt ongeveer 28 kilometer ten noordoosten van het centrum van de hoofdstad.

De luchthaven van Ankara beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, banken, een bagagedepot en een medische kliniek (Portclinic). Er zijn souvenirwinkels en duty free shops. Voor eten en drinken kun je terecht bij verschillende cafés, fastfoodtenten en restaurants, waaronder een Starbucks. Er zijn vier VIP-lounges voor passagiers met een business class en first class vliegticket. De Comfort Lounge in de internationale terminal is toegankelijk tegen betaling. Reserveren kan via de website: www.primeclass.com.tr

Wifi is gratis te gebruiken in de VIP-lounges, maar in de rest van de terminals moet je ervoor betalen. Voor moslims zijn er twaalf gebedsruimtes die 24 uur per dag open zijn. Op de luchthaven zelf zijn geen hotels, maar in de directe nabijheid is wel accommodatie te vinden. Op 5 minuten afstand is het Ibis Ankara Airport Hotel (geen shuttle service). Op 9 minuten rijden is het Esenboga Airport Hotel (shuttle service tegen betaling). Website: www.eaphotel.com

Verschillende andere luxe hotels in Ankara bieden wel een gratis shuttle service aan voor hun gasten. Zowel in de aankomsthal van de binnenlandse terminal als de internationale terminal zijn kantoren van autoverhuurbedrijven. Website van de luchthaven: www.esenbogaairport.com

Vervoer van de luchthaven naar Ankara

Buiten de aankomsthal vind je een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi kunt nemen naar het centrum van Ankara. De gele taxi’s hebben een meter en reserveringen zijn niet nodig. De officiële taxicentrale is Esenboğa Taxi: www.esenbogataksi.com

Bus 442 rijdt van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat van de luchthaventerminal naar Aşti Bus Station in Ankara. Dit is het belangrijkste busstation van de hoofdstad in het zuidwesten van het centrum. De bus vertrekt elke 20 minuten buiten de exit voor passagiers van het terminalgebouw.

Reizen met de trein naar Ankara

Ankara heeft treinverbindingen met vele andere steden in Turkije. Het belangrijkste station is Ankara Garı, ongeveer een kilometer ten zuidwesten van het Ulus-plein. Vanuit Istanbul rijdt een hogesnelheidstrein naar Ankara die er bijna 4 uur over doet.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Ankara, Turkije, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; TAV Airports.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam