autohuur Canada

Vliegen naar Toronto, Canada

Vliegen naar TorontoToronto heeft de grootste en drukste luchthaven van Canada, en is de hub voor de meeste internationale vluchten. Je kunt uit liefst 180 bestemmingen in de wereld naar Toronto vliegen.

Ook vanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Toronto reizen. Zowel de luchtvaartmaatschappijen KLM, ArkeFly, Air Transat als Air Canada vliegen meerdere keren per week rechtstreeks van Amsterdam naar Toronto. De vliegtijd is 8 tot 8½ uur.

Met KLM kun je naar Toronto vliegen vanaf € 366
Boek hier een vliegticket met KLM naar Toronto

Luchthaven van Toronto

Het vliegveld heet Toronto Pearson International Airport (YYZ), en ligt ongeveer 27 kilometer ten noordwesten van de stad. De luchthaven heeft twee terminals: Terminal 1 en Terminal 3. Tussen de terminals rijdt 24 uur per dag de Link Train. Die stopt ook op Viscount Station, waar de parkeerplaats en parkeergarage zijn.

In de terminals vind je verscheidene geldautomaten, geldwisselkantoren, bars, restaurants, vele winkels en massagesalons. De luchthaven van Toronto heeft gratis wifi en besteedt veel aandacht aan kunst, met een programma van wisselende tentoonstellingen. De ‘Skyhealth Express’ is een medische kliniek en apotheek voor zowel passagiers als medewerkers van de luchthaven.

Er is een gebedsruimte en er is een bagagedepot (inclusief jassenservice, als je bijvoorbeeld je winterjas voor een tijdje wilt achterlaten). Bij de parkeergarage vind je balies waar je een auto kunt huren. Website: www.torontopearson.com

Vervoer van de luchthaven naar Toronto

Trein op luchthaven TorontoTrein

De trein is de snelste en meest comfortabele manier om van het vliegveld naar het centrum van Toronto te reizen. De Union Pearson Express vertrekt elk kwartier. De trein rijdt naar Union Station, het belangrijkste treinstation van Toronto. De reistijd naar ‘downtown’ is 25 minuten. Kaartjes kun kopen bij automaten of van tevoren bestellen via de website: www.upexpress.com

Bus

Er rijdt een bus van het vliegveld naar Kipling Station, waar je de metro kunt nemen naar het centrum van Toronto. Dit is buslijn 192 met de naam ‘Airport Rocket’. Overdag vertrekt de bus elke 10 minuten. De rit duurt 20 tot 25 minuten.

Er zijn ook nog andere buslijnen van de luchthaven naar Toronto en andere plaatsen in de omgeving. De busdiensten worden verzorgd door het openbaar vervoersbedrijf in de stad, de Toronto Transit Commission (TTC). In de aankomsthal is een balie waar je informatie kunt inwinnen. Voor de dienstregeling kun je ook kijken op de website van het vervoersbedrijf: www.ttc.ca

Taxi

Buiten de aankomsthal is een standplaats waar je een taxi of limousine naar Toronto kunt nemen. De taxi’s hebben meters en je kunt met creditcard betalen. Ga niet in zee met mannetjes die je na aankomst een taxi aanbieden. Dit zijn meestal malafide chauffeurs zonder taxivergunning die je willen meenemen naar de parkeergarage, waar hun eigen auto staat geparkeerd.

Shuttlebussen en pendeldiensten

Er zijn een aantal bedrijven die shuttlebussen en pendeldiensten aanbieden vanaf het vliegveld van Toronto naar steden in Ontario (Canada), maar ook naar plaatsen in Amerika (zoals Buffalo en Detroit). Niagara Airbus rijdt bijvoorbeeld naar de Niagara Watervallen en Buffalo (www.niagaraairbus.com). In de aankomsthal vind je balies waar je informatie kunt inwinnen over Out-of-Town Shuttle & Bus Services.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2016. Als je aanvullingen, opmerkingen of tips hebt over vliegen naar Toronto, Canada, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/steveheap; UP Express/Rick Radell.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam