autohuur USA

Eilandhoppen in Amerika

Bij een vakantie in Amerika denk je niet direct aan eilandhoppen, of het moeten de eilanden van Hawaii zijn. Op het Amerikaanse continent kun je echter wel degelijk terecht voor eilanden. The States hebben honderden eilanden voor de kust liggen waar je naartoe kunt varen voor een dagtrip of een minivakantie. De Wereldreizigersclub heeft er enkele voor je geselecteerd.

Catalina Island, CaliforniëCatalina Island, Californië

Voor de kust van Los Angeles ligt Santa Catalina Island, een rotsachtig eiland waar je kunt duiken, snorkelen, kanovaren en vissen. Ook relaxen op het strand behoort tot de mogelijkheden. Catalina Island is ingesteld op toeristen, dus je vind er een breed scala aan restaurants, winkels en verblijfsmogelijkheden.

Vanuit Californië vertrekken elke dag meer dan 30 veerboten naar het eiland, waaronder die van de Catalina Express: www.catalinaexpress.com. Meer informatie vind je op de website van het Catalina Visitors Bureau: www.catalinachamber.com.

Apostle Islands, Wisconsin

IJsgrotten op Apostle Islands, Wisconsin (Foto Bayfield Visitors Bureau)

Eilandhoppen kun je letterlijk op de Apostle Islands, een groep van 22 eilanden in Lake Superior, in het noorden van de staat Wisconsin. De twaalf grootste eilanden zijn vernoemd naar de twaalf apostelen. Het is een weelderig natuurgebied met stranden en kliffen waar je kunt wandelen, kanovaren of zeilen. Hoogtepunt zijn de Sea Caves, de grotten die in de winter bevriezen en vol hangen met ijs en ijspegels. Deze ijsgrotten kun je alleen in de winter bezoeken.

Je kunt op de eilanden komen met de veerboten van Apostle Island Cruises: www.apostleisland.com. Meer informatie over de Apostle Islands: www.nps.gov/apis

Governors Island, New York

Governors Island, New York

Ook in de stad New York kun je eilandhoppen. Neem vanaf het zuidelijkste puntje van Manhattan – zelf ook een eiland – de gratis veerboot naar Governors Island. Het eilandje was jarenlang een basis van de Amerikaanse marine, maar is enkele jaren geleden opengesteld voor bezoekers.

Je kunt er nu vooral terecht voor recreatie, kunst en cultuur, met talloze festiviteiten en evenementen die in de zomer worden georganiseerd. Je kunt er picknicken en je hebt een fabelachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van New York. Overnachten kan er (nog) niet. Meer informatie over Governors Island: www.govisland.com

Ocracoke Island, North Carolina

Veerdienst naar Ocracoke Island, North Carolina

Voor rust, charme en veel wind ga je naar Ocracoke Island, een smal en lang uitgerekt eiland voor de kust van de staat North Carolina. Het eiland heeft een liefst 26 kilometer lang strand, waarvan het grootste deel nog niet is volgebouwd met luxe resorts en waar je op sommige plekken geen hond tegen zult komen. Het is ideaal gebied om te surfen en er leven liefst 400 soorten vogels. Er is één plaats van betekenis, Ocracoke Village, waar je terecht kunt om te slapen en om te eten en voor een kitscherig piratenmuseum.

De veerdiensten worden onderhouden door de staat North Carolina: www.ncdot.gov/ferry. Meer informatie over het eiland vind je op de website van de VVV van Ocracoke: www.ocracokevillage.com

Dry Tortugas, Florida

Fort Jefferson in FloridaOok in het uiterste zuidwesten van Florida kun je hoppen van het ene eiland naar het andere. Zeven kleine eilandjes in de Golf van Mexico vormen het Dry Tortugas National Park. De warme blauwe oceaan en de ondiepe wateren (1 tot 4 meter diep) maken dit een van de beste plekken in Noord-Amerika om te snorkelen en te duiken, zowel voor beginners als voor gevorderden. Onder water tref je een overvloed aan kleurrijke tropische vissen, zeesterren, zeeschildpadden en majestueuze koraalriffen. Op het hoofdeiland vind je Fort Jefferson, dat tijdens de Amerikaanse burgeroorlog als gevangenis werd gebruikt. Dit is nu een museum, maar direct daarnaast is een wit zandstrand waar je zo het water in loopt. Snorkels, duikbrillen en flippers worden ter plaatste verstrekt.

De eilanden liggen midden in de zee op 113 kilometer afstand van Key West.  Daarvandaan kun je de eilanden bereiken per boot of per watervliegtuig. Maar we geven wel een waarschuwing: als je er eenmaal bent, wil je waarschijnlijk nooit meer weg. Website: www.drytortugas.com

Voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2016.

Foto Fort Jefferson © depositphotos.com/sframe.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam