autohuur USA

Willis Tower, Chicago, Illinois, Verenigde Staten van Amerika

De beste bezienswaardigheden in Chicago

Willis Tower in ChicagoDe Willis Tower is de hoogste wolkenkrabber van Chicago en een opvallende baken in de skyline van de stad. Het gebouw stond lange tijd bekend als de Sears Tower, vernoemd naar het Amerikaanse postorderbedrijf dat in 1970 opdracht gaf tot de bouw van de rechthoekige zwarte toren met zijn getinte ramen. In 1973 was de bouw voltooid en was Chicago de thuisbasis van een 442 meter hoge wolkenkrabber van 110 verdiepingen. Het was voor een kwart eeuw het hoogste gebouw ter wereld, totdat de Petronas Towers in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur de titel in 1998 overnam. Een verzekeringsmaatschappij veranderde de naam in 2009 in de Willis Tower.

Op de 103e verdieping is een observatieplatform, dat bekendstaat als The Skydeck. Het is hoger dan de concurrent 360 Chicago (zie boven) en een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Je hebt een prachtig uitzicht op Chicago en vier omliggende Staten. Op een heldere dag kun je liefst 80 kilometer ver kijken. Sinds 2009 kun je ook van grote hoogte de diepte in staren op een glazen balkon dat ruim 1 meter uitsteekt (The Ledge). The Skydeck is 365 dagen per jaar open. Adres: 233 S Wacker Drive, Chicago. Website: www.theskydeck.com

Voor het laatst bijgewerkt op 8 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Willis Tower in Chicago, Illinois, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/derejeb; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam