autohuur USA

Vakantie in Virginia, Amerika: 10 tips!

Virginia vakantieVirginia, gelegen aan de oostkust van de Verenigde Staten, is een staat die doordrenkt is van geschiedenis. Het is de oudste staat van Amerika en de plek waar in 1607 de eerste Engelse nederzetting werd gesticht. Vier van de vijf Amerikaanse presidenten komen uit Virginia, waaronder George Washington en Thomas Jefferson. De staat heeft talloze plaatsen die de koloniale tijd ademen, maar was ook het strijdtoneel van de Amerikaanse Burgeroorlog én de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog eind 18e eeuw. Die revolutie leidde tot de oprichting van de Verenigde Staten.

Tijdens een vakantie op de geboortegrond van Amerika struikel je dan ook over de historische bezienswaardigheden. Je kunt een bezoek brengen aan plantagehuizen van oud-presidenten en openluchtmusea die de sfeer van de 18e eeuw oproepen – inclusief verklede acteurs om het allemaal wat ‘echter’ te maken. Virginia heeft meer slagvelden uit de burgeroorlog dan enige andere staat in Amerika. Naast geschiedenis heeft Virginia echter ook een bloeiende kunst- en cultuurscene. Steden als Richmond, Charlottesville en Norfolk hebben een bruisend artistiek klimaat met musea, galerieën en theaters.

Zoek je accommodatie voor je vakantie in Virginia?
Reserveer hier online een hotel of vakantiehuis in Virginia

In het westen van de staat strekken de majestueuze Blue Ridge Mountains zich uit, met Shenandoah National Park als een hoogtepunt voor iedereen die van het buitenleven houdt. En vergeet de lange kustlijn niet, met ‘s werelds langste plezierstrand in Virginia Beach. Met uitzicht op zee kun je hier de dag afsluiten, terwijl je geniet van vers gevangen oesters en wijn van lokale wijngaarden. De staat biedt genoeg dingen om te zien en te doen – of je nou een liefhebber bent van geschiedenis, natuur of strand. Hier vind je de 10 leukste tips voor een vakantie in Virginia!

Virginia Beach

Virginia Beach is een van de populairste vakantiebestemmingen aan de Amerikaanse oostkust vanwege de uitgestrekte stranden. Volgens het Guinness Book of World Records heeft Virginia Beach zelfs het langste plezierstrand ter wereld: 45 kilometer! Niet gek dus dat zoveel vakantiegangers hun vertier zoeken op dit langgerekte gouden zandstrand langs de Atlantische Oceaan.

Virginia Beach

Reken dus op een drukke en gezellige badplaats met een 5 kilometer lange promenade met bankjes en straatlantaarns die er antiek uitzien. Als je klaar bent met zonnebaden en zwemmen kun je wandelen, fietsen of skaten over deze Virginia Beach Boardwalk, tussen 2nd en 40th Street. Rondom de boulevard zijn talrijke cafés, restaurants, souvenirwinkels, hotels en uitgaansgelegenheden. Tijdens de zomermaanden is er elke avond entertainment op de promenade.

Virginia Beach pier

Bezienswaardigheden in Virginia Beach

Andere attracties zijn het Virginia Aquarium (www.virginiaaquarium.com) en het Ocean Breeze Water Park. De badplaats heeft ook enkele historische bezienswaardigheden, zoals het Thoroughgood House (www.vbmuseums.org). Dit is een van de oudste stenen huizen in de Verenigde Staten.

Het is vernoemd naar Adam Thoroughgood (1604-1640), een Engelsman die in de 17e eeuw naar Amerika kwam om mee te helpen bij de kolonisatie. In 1621 zette hij voet aan wal, waarmee hij een van de eerste inwoners was van het huidige Virginia. Hij zou in 1636 het Thoroughgood House hebben gebouwd, al rezen daar later twijfels over.

Virginia Beach aquarium

Het vermoeden is nu dat een van zijn nazaten het in 1719 heeft laten bouwen. Het is eigendom van de stad Virginia Beach, en opengesteld voor bezoekers. Er hangt overigens een beetje een spookachtige sfeer rond het huis. Meerdere bezoekers hebben melding gemaakt van geesten en vreemde zaken als zwevende kaarsen. Kijk voor meer informatie over een vakantie in Virginia Beach op de website van het toeristenbureau: www.visitvirginiabeach.com

Regel tijdig je accommodatie aan het strand van Virginia Beach
Reserveer hier een hotel of resort in Virginia Beach, tegen de laagste prijzen

Mount Vernon

Mount Vernon is een van de bekendste historische bezienswaardigheden van Virginia. Op dit uitgestrekte landgoed bevindt bevindt zich het plantagehuis van George Washington, de eerste president van Amerika. Hij woonde hier liefst 45 jaar, tot aan zijn dood in 1799. Vanuit het landhuis stuurde hij de slaven aan die op zijn plantage werkten, maar leidde hij ook de revolutionaire oorlog tegen de Britten die hebben geleid tot zijn presidentschap.

Mount Vernon in Virginia

Het gracieuze landhuis met de 21 kamers is al sinds 1860 open voor bezoekers en het best bezochte huis van de Verenigde Staten. Tijdens een bezoek kom je meer te weten over het leven van George Washington en het plantagehuis, dat helemaal door hemzelf is ingericht. Hoogtepunt is de New Room met het hoge plafond, de vele versieringen, de stijlvolle meubels en het knalgroene behang.

Landhuis Mount Vernon Virginia

Op het landgoed kun je ook een kijkje nemen bij de vier afzonderlijke tuinen, de graftombe van George en zijn vrouw Martha en de nog altijd werkende boerderij. Mount Vernon ligt ten zuiden van de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. Adres: 3200 Mount Vernon Memorial Hwy, Mt Vernon, VA 22121, Verenigde Staten. Website: www.mountvernon.org

Verken het landgoed van de eerste Amerikaanse president
Boek hier je entreetickets of een tour voor Mount Vernon

Colonial Williamsburg

Nog meer koloniale geschiedenis beleef je in Colonial Williamsburg, het grootste openluchtmuseum van Amerika. In de 18e eeuw was dit de hoofdstad van de kolonie ‘Virginia’ die de Engelsen hadden gesticht. Nu is het een museum waar je kunt ronddwalen tussen 89 originele gebouwen uit de 18e eeuw die nog overeind staan. Honderden andere gebouwen zijn gereconstrueerd op basis van eeuwenoude bouwtekeningen en archeologisch onderzoek.

Colonial Willemsburg in Virginia

Een van de grootste gebouwen in Williamsburg is het Governor’s Palace, waar negen Britse gouverneurs van Virginia hebben gewoond. Elk kwartier kun je een rondleiding volgen door dit enorme herenhuis dat de weelde en grootsheid van de kolonie moest uitstralen. Liefst 25 bediendes en slaven waren nodig om het huishouden draaiende te houden. In het Capitol werd de onafhankelijkheid uitgeroepen vóór alle andere koloniën, waarmee een aanzet werd gegeven voor de Amerikaanse Revolutie.

Colonial Williamsburg in Virginia

In het openluchtmuseum lopen gekostumeerde acteurs en medewerkers rond die laten zien hoe het leven was voor de adel, de boeren en de slaven. Je ziet ‘traditionele ambachtslieden’ aan het werk, zoals de pruikenmaker, de wapensmid en de meubelmaker. Dit maakt een bezoek aan Colonial Williamsburg ook leuk als je vakantie viert in Virginia met de kinderen. Adres: 101 Visitor Center Dr, Williamsburg, VA 23185, Verenigde Staten. Website: www.colonialwilliamsburg.org

Norfolk

Direct grenzend aan Virginia Beach ligt Norfolk, een stad waar wij zelf een kleine twee jaar hebben gewoond en gestudeerd. Deze havenstad zou je misschien niet zo snel aandoen tijdens een vakantie in Virginia, maar daar denken wij natuurlijk anders over 🙂 Norfolk had vroeger een imago als een wat ruige havenstad. Die tijden zijn veranderd en Norfolk is een stuk dynamischer geworden. Al speelt de zee nog altijd een dominante rol. De stad is de thuisbasis van de grootste marinebasis ter wereld en een belangrijk hoofdkwartier van de NAVO.

Virginia Norfolk slagschip

Aan de waterkant vind je dan ook de beste attracties, zoals het maritieme museum Nauticus (www.nauticus.org). Er zijn tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis van Virginia en je kunt aan boord van de USS Winsconsin. Dit is een van de grootste en laatste slagschepen die gebouwd is voor de Amerikaanse marine, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Virginia Norfolk

Pak daarna een terrasje of een drankje in het nabijgelegen Waterside District (www.watersidedistrict.com), een complex aan de waterkant met vele cafés en restaurants. Of maak hier een rondvaart met de Spirit of Norfolk door de haven en de Elisabeth River.

Musea en monumenten in Norfolk

Vanaf de waterkant loop je zo in downtown Norfolk, met enkele interessante monumenten en musea. Zo stuit je al snel op het MacArthur Memorial (www.macarthurmemorial.org). In Nederland is het ondenkbaar dat een generaal zijn eigen museum krijgt, maar in Amerika hebben militaire leiders al snel een heldenstatus. Het MacArthur Memorial in Norfolk is gewijd aan het leven van de Amerikaanse generaal Douglas MacArthur (1880-1964), die een belangrijke rol speelde in de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog én de Koreaanse Oorlog.

Memorial in Norfolk Virginia

Je ziet er vele persoonlijke bezittingen van de legendarische vijfsterrengeneraal, waaronder zijn zilveren sigarendoos, zijn dictafoon en de Chysler Imperial limousine waarmee hij in Japan rondreed om het land er na de oorlog weer bovenop te helpen. Het museum bevindt zich in het voormalige 19e-eeuwse stadhuis van Norfolk, dat ontworpen is door dezelfde architect die ook het Capitol in Washington D.C. ontwierp. De generaal ligt er zelf overigens ook, in een tombe. De toegang is gratis.

Virginia Norfolk museum

In het centrum vind je ook het Chrysler Museum of Art (www.chrysler.org), het belangrijkste kunstmuseum van Norfolk dat sinds 1933 bestaat. De collectie bestaat uit 30.000 schilderijen en sculpturen uit onder meer Afrika, Azië, Egypte, Europa, Noord-Amerika en het oude Rome en Griekenland. Het museum bezit werken van Europese meesters als Renoir, Gauguin, Rodin en Picasso en van Amerikaanse kunstenaars als Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Bijzonder is de verzameling van 10.000 glazen objecten, tot 3000 jaar oud. Het is één van de grootste glascollecties ter wereld.

Botanische tuin van Norfolk

Norfolk is ook een groene stad, dus breng zeker een bezoek aan de Norfolk Botanical Garden direct naast de luchthaven. Het is een schitterende oase met planten en bloemen die al in 1938 is aangelegd. Het begon ooit als een tuin voor 4000 azalea’s, maar inmiddels bestaat de Norfolk Botanical Garden uit een terrein van 700.000 vierkante meter met zo’n 100.000 planten en bloemen. Welk moment in het jaar je er ook komt, er staat altijd wel iets in bloei.

Norfolk botanische tuin

Naast de vele soorten azalea’s vind je er verschillende variëteiten rododendrons, camelia’s, rozen en hulsten. Er zijn speciale tuinen, zoals een Japanse tuin en een tuin die gewijd is aan een stel zeearenden die van de botanische tuin hun vaste stek hebben gemaakt (helaas is de vrouwtjesarend in 2011 gedood door een landend vliegtuig). De Norfolk Botanical Garden is de gastheer van vele festivals en je kunt er een boottochtje maken. Website: www.norfolkbotanicalgarden.org

Shenandoah National Park

Shenandoah National Park is de grootste natuurlijke attractie van Virginia. Het smalle en langgerekte reservaat ligt op een bergrug van de Blue Ridge Mountains in het noorden van de staat. Direct ten westen van de bergrug ligt een vallei waardoor de kronkelende Shenandoah-rivier stroomt. Het laagste punt in de vallei ligt op 167 meter, de hoogte bergtop is ruim 1200 meter.

Virginia Shenandoah National Park

Het nationaal park is een paradijs voor natuurliefhebbers met watervallen, stille bossen, spectaculaire vergezichten en velden met wilde bloemen. In het gebied leven witstaartherten, zwarte beren, salamanders en verschillende soorten zangvogels. Voor buitenactiviteiten is er van alles te doen, van wandelen en mountainbiken tot vissen en kamperen. Shenandoah biedt enkele van de beste wandelroutes van Amerika, met 800 kilometer aan wandelpaden om uit te kiezen.

Skyline Drive in Virginia

Liever zin in een roadtrip? Maak een autorit over de schilderachtige Skyline Drive, een 170 kilometer lange route die langs de toppen van de Blue Ridge Mountains loopt. Onderweg zijn er liefst 75 uitkijkpunten waar je even kunt stoppen voor een geweldig uitzicht. Overnachten onderweg kan onder meer in de Big Meadows Lodge en de Lewis Mountain Cabins, met een vuurplaats buiten om je eigen eten te koken. Website: www.nps.gov

Jamestown

Jamestown is van grote historische betekenis voor de Amerikanen. Dit plaatsje aan de oever van de James River, in de monding van Chesapeake Bay, was namelijk de eerste permanente Engelse nederzetting in Amerika. Op 14 mei 1607 landden kolonisten van de Virginia Company aan wal en bouwden er een houten fort om zich te beschermen tegen de Spanjaarden en lokale indianenstammen. Al in 1619 werden vanuit Afrika de eerste slaven aangevoerd. Lang heeft de nederzetting niet bestaan, nadat het door opstanden twee keer afbrandde. In 1699 zochten kolonisten hun heil in Williamsburg.

Virginia Jamestown

In 1957 werd hier het Jamestown Settlement geopend, waar je een reis maakt naar het Virginia van de 17e eeuw. Aan de hand van tentoonstellingen en films krijg je het verhaal te horen van de Engelse kolonisatie in de Nieuwe Wereld. Je ziet archeologische vondsten die zijn opgegraven, waaronder gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten en speelgoed.

Virginia Jamestown ruïne

In het Glasshouse demonstreren verklede glasblazers de eerste industrie van Jamestown. Van de oorspronkelijke nederzetting zijn alleen het kerkhof, het fundament van een kerk en de contouren van gebouwen overgebleven. Adres: 1368 Colonial Nat’l Historical Pkwy, Jamestown, VA 23081, Verenigde Staten. Website: www.historicjamestowne.org

Monticello

Monticello klinkt als een Italiaans drankje, maar was het landgoed van de Amerikaanse president Thomas Jefferson (1743-1826). Hij was de derde president van de Verenigde Staten en maakte furore als schrijver van de Onafhankelijkheidsverklaring. In de staat Virginia had hij zijn geliefde landhuis Monticello dat hij helemaal zelf heeft ontworpen, gebouwd en ingericht. Daar is hij ruim 40 jaar mee bezig geweest. Een villa in Italië diende als inspiratiebron.

Virginia Monticello

Het resultaat mag er zijn, want Monticello staat bekend als een van de mooiste landhuizen van Amerika. Je kunt er nu een rondleiding krijgen en zien hoe Jefferson er woonde met zijn familie. Bekijk de salon, de eetzaal, de bibliotheek, de theesalon en de slaapkamers van de president en zijn kinderen. Buiten kun je rondwandelen in de botanische tuin waar de president zijn eigen groente kweekte.

Virginia Monticello tuin

Ook hoor je meer over de ietwat dubieuze omgang van Jefferson met de slavernij. Hij was voor afschaffing, maar had op zijn plantage honderden slaven voor hem werken. In de eetkamer had hij zelfs enkele snufjes verwerkt om de slaven niet te hoeven zien die het eten bedienden: een lift voor de wijn en een draaiende deur verborgen in een nis voor het eten. Monticello ligt vlakbij het charmante universiteitsstadje Charlottesville. Website: www.monticello.org

Richmond

Richmond is sinds 1780 de hoofdstad van Virginia en een van de oudste steden de Verenigde Staten. Een bezoek is een must voor geschiedenisfanaten, want de stad is doordrenkt van Amerikaanse geschiedenis. In de 18e eeuw was Richmond het centrum van de Amerikaanse strijd voor onafhankelijkheid. De stad heeft dan ook talloze historische bezienswaardigheden – méér bij elkaar dan je te zien krijgt op een andere plek in Virginia.

Virginia Richmond

Maak een rondleiding in het Virginia State Capitol, dat gebouwd is tussen 1785 en 1792. Dit fotogenieke regeringsgebouw is gedeeltelijk ontworpen door Thomas Jefferson en herbergt het oudste parlement van Amerika. Bezoek de St. John’s Church uit 1741 die beroemd is om de legendarische woorden van staatsman Patrick Henry, een van de grondleggers van de Verenigde Staten. In de kerk sprak hij de profetische woorden ‘Geef me de vrijheid of geef me de dood‘.

Virginia Richmond skyline

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog is een groot deel van Richmond platgebrand, maar in de Church Hill Historic Area staan ongeveer 70 vooroorlogse huizen die laten zien hoe de stad er voor de strijd uitzag. Richmond houdt niet alleen vast aan het verleden, maar heeft ook een moderne kant met hipsters, studenten en jonge gezinnen. Het Virginia Museum of Fine Arts is een van de grootste kunstmusea van Amerika. Hier zie je Engels zilver, Franse impressionisten, Chinese kunst en de grootste openbare Fabergé-collectie buiten Rusland. Meer informatie over een vakantie in Richmond: www.visitrichmondva.com

Luray Caverns

In de Shenandoah-vallei liggen de Luray Caverns, het grootste grottenstelsel in het oosten van de Verenigde Staten. Zo’n 50 meter onder de grond kom je terecht in een buitenaards wonderland met immense kathedraalgrotten die een hoogte hebben van liefst 10 verdiepingen. De grotten zijn gevuld met torenhoge steenformaties, kleurrijke stalactieten en kristalheldere poelen. De 14 meter hoge Double Column is de meest indrukwekkende kalkstenen zuil, waarbij stalactieten en stalagmieten samenkomen.

Luray Caverns in Virginia

Mis ook niet de angstaanjagende klanken van het Great Stalacpipe Organ, het grootste muziekinstrument ter wereld. Het orgel is gemaakt van steen en maakt muziek met de stalactieten. Je kunt de grotten op eigen houtje verkennen via wandelpaden of deelnemen aan een rondleiding. Hou er rekening mee dat het altijd rond de 12 °C is, al voelt het door de hoge luchtvochtigheid iets warmer.

Virginia Luray grotten

Bij het grottencomplex horen nog een paar andere attracties, zoals een nagebouwd dorp en het Car & Carriage Caravan Museum, met een verzameling oude auto’s en koetsen. Bewonder een Mercedes-Benz uit 1897, een van de oudste auto’s van Amerika die nog steeds in werkende staat is. De Luray Caverns zijn al 4 miljoen jaar oud, maar in 1878 door vier mannen ontdekt. Inmiddels is het grottenstelsel een van de populairste bezienswaardigheden in de VS. Website: www.luraycaverns.com

Chesapeake Bay Bridge-Tunnel

De Chesapeake Bay Bridge-Tunnel verbindt Virginia Beach over de zee met de staat Delaware. Het is de grootste brug-tunnel constructie ter wereld en is uitgeroepen tot een van de zeven Engineering Wonders in de moderne tijd. Er staan bijna 5000 betonnen palen in de zee voor de brug, die in 1964 open ging. Automobilisten rijden over een 28 kilometer lange brug die onderweg twee keer overgaat in een tunnel, zodat het scheepvaartverkeer gewoon doorgang kan vinden.

Virginia Chesapeake Bay Bridge Tunnel

Aan de ene kant ligt de Atlantische Oceaan, aan de andere kant ligt Chesapeake Bay. Onderweg passeer je vier door mensen gemaakte eilandjes en een vogelreservaat. Op een van die eilanden is een restaurant en een souvenirwinkel. De Chesapeake Bay-Bridge Tunnel ligt op de route US13 en is de snelste weg als je langs de oostkust van de Verenigde Staten rijdt (bijvoorbeeld van New York naar Miami). Je kort de route met meer dan 90 mijl in, maar je moet wel tol betalen. Website: www.cbbt.com

Vakantie in Virginia: praktische tips

Overnachten in Virginia

In de hele staat Virginia zijn volop mogelijkheden om te overnachten. Accommodaties variëren van stadshotels en strandresorts tot huiselijke bed & breakfasts en berghutten. Door de lange geschiedenis van Virginia in het moderne Amerika zijn er ook een paar prachtige en luxe historische hotels. Bij de keuze van een slaapplek hangt het er natuurlijk van af wat je wilt gaan doen.

Zoek je voordelige accommodatie voor je vakantie in Virginia?
Reserveer hier een hotel of vakantiehuis in Virginia, tegen de laagste prijzen

De hoofdstad Richmond ligt centraal in het midden van Virginia en is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van historische bezienswaardigheden, zoals de landhuizen van de presidenten. Het is bovendien een levendige stad met koffietentjes, bars en kunstgalerieën. Ook het hippe universiteitsstadje Charlottesville is een goede keuze, met tientallen wijngaarden in de omgeving. Virginia Beach is een fijne plek als je ook wat strand wilt meepakken. Hier zijn genoeg hotels aan de promenade, met uitzicht op zee.

The Williamsburg Inn

Een van de beste plekken om te verblijven in Virginia is The Williamsburg Inn, op een steenworp afstand van het historische Colonial Williamsburg. Het luxe 5-sterrenhotel trakteert zijn gasten op een ongeëvenaarde service, uitstekende voorzieningen en gastronomisch dineren. Voor activiteiten en ontspanning kun je terecht in twee buitenzwembaden, tennisbanen, een golfbaan, een fitnesscentrum en een spa met binnenzwembad.

Williamsburg Inn in Virginia

Met de witgekalkte gevel, de bogen en de zuilen heeft het hotel een neoklassieke uitstraling, dat in 1937 werd gebouwd door de steenrijke filantroop John D. Rockefeller Jr. Recente renovaties hebben moderne snufjes toegevoegd, maar het elegante interieur is gebleven. ► Boek een overnachting in The Williamsburg Inn vanaf € 491

Eten en drinken in Virginia

Als het om traditionele streekproducten gaat, staat Virginia vooral bekend om de oesters. Virginia is de ‘oesterhoofdstad’ van de Amerikaanse oostkust, met ruim 40 miljoen oesters die jaarlijks naar binnen worden geslurpt. Oesters worden al gegeten sinds de eerste Engelse kolonisten in 1607 voet aan wal hebben gezet. Dit was toen een soort basisvoedsel dat ze makkelijk konden vinden aan de oever van de James River.

Virginia oesters

Inmiddels zijn overal langs de kust oesterbanken ontdekt en heeft Virginia acht verschillende regio’s waar oesters worden geoogst. In talloze visrestaurants kun je genieten van deze smakelijke lekkernijen – rauw, gestoomd, gebakken, gebakken of geroosterd. Ben je een echte oesterliefhebber? Dan kun je de beste oesters proeven langs de Virginia Oyster Trail (www.virginiaoystertrail.com).

Ook is Virginia bekend van de pinda’s (peanuts), die in de koloniale tijd via de slavenhandel vanuit Afrika naar de staat werden gebracht. Sinds 1842 zijn er boeren die pinda’s verbouwen en nu is Virginia een van de grootste pindaproducten van Amerika. Virginia’s Peanut Country is geconcentreerd in de kust- en zuidelijke regio’s van de staat.

Virginia pindasoep

Door de jaren heen zijn dus ook enkele pindagerechten ontstaan. Het historische Hotel Roanake in de gelijknamige plaats is beroemd om de pindasoep (peanut soup) die de chef-kok in 1940 heeft bedacht. Deze is gebaseerd op pindasoep uit Gambia en Senegal, maar iets minder pittig. The Virginia Diner (www.vadiner.com) in het stadje Wakefield verkoopt al pinda’s sinds 1929, maar je kunt er ook de bekende pindataart (peanut pie) proeven.

Reizen naar Virginia

De meeste mensen zullen Virginia bezoeken tijdens een vakantie of roadtrip aan de oostkust van de Verenigde Staten. Je kunt de staat goed bereiken vanuit Nederland. Zo kun je vanaf Amsterdam Schiphol een rechtstreekse vlucht nemen naar Washington Dulles International Airport (IAD), direct ten noorden van Virginia. Vanuit de Amerikaanse hoofdstad Washington DC ben je overal binnen een paar uur in Virginia. Na 4 uur rijden ben je bijvoorbeeld al in de badplaats Virginia Beach. KLM en United Airlines bieden beide vluchten aan naar Washington DC (8½ uur vliegen).

Een vliegticket naar Washington DC is te koop vanaf € 600
➽️ Boek hier een vliegticket naar Washington DC bij KLM

Daarnaast kun je een directe vlucht nemen van Amsterdam naar Philadelphia of New York City. Vanuit New York is het 7 uur rijden naar Norfolk en Virginia Beach. In Virginia zelf zijn een paar internationale luchthavens, onder meer in Richmond en Norfolk. Vanuit Nederland gaan hier geen rechtstreekse vluchten naartoe, dus dan moet je overstappen op een binnenlandse vlucht.

Virginia weg

Net zoals op veel andere plaatsen in Amerika is het handig om een auto (of camper) te huren als je veel wilt zien. Op de luchthaven van Washington DC zijn talloze kantoren van autoverhuurbedrijven. Het openbaar vervoer is beperkt in Virginia is beperkt, al zijn er wel regionale bus- en treindiensten. De Northeast Regional Train van spoorwegmaatschappij Amtrak (www.amtrak.com) verbindt New York en Washington DC met Richmond, Norfolk en Virginia Beach.

Wil je een auto huren tijdens je vakantie in Virginia?
➽️ Vergelijk hier de tarieven van een huurauto bij EasyTerra, Sunny Cars en TUI Cars

Voor meer informatie over een vakantie in Virginia kun je kijken op de officiële website van het toeristenbureau: www.virginia.org

Voor het laatst bijgewerkt op 30 juni 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Virginia, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Booking.com; Flickr.com/David (CC BY 2.0).

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam