Je eigen reisblog

ReisblogGa je op reis en wil je je reisverhalen en foto’s graag delen met anderen? Dat kan op de website van de Wereldreizigersclub! Het maakt niet uit of je op wereldreis gaat, een heel continent gaat doorkruisen, een kortere reis maakt of een stedentrip in petto hebt, alle reisverhalen en reisreportages zijn goed.

De website van de Wereldreizigersclub wordt elke maand door zo’n 20.000 verschillende mensen bezocht die een warme belangstelling hebben voor alles wat te maken heeft met reizen, toerisme en vakantie. Door jouw reisverhalen, reportages en foto’s kun je anderen enthousiast maken. Mocht je lange tijd op reis gaan of een wereldreis gaan maken, dan kunnen de duizenden bezoekers bovendien je belevenissen volgen.

Het plaatsen van reisverhalen, reportages of foto’s op de website van de Wereldreizigersclub is gratis. De enige voorwaarde is dat je een beetje leuk kunt schrijven, vertellen of fotograferen. Je bent vrij om te publiceren wat je wilt, zolang het over reizen gaat. De redactie van de Wereldreizigersclub behoudt zich wel het recht voor eventueel teksten aan te passen bij bijvoorbeeld grof of discriminerend taalgebruik, maar daar gaan we niet van uit bij reizigers die er open voor staan andere culturen, mensen, leefgewoonten, steden en plaatsen te ontdekken.

Hoe werkt het reisbloggen?

Bloggen op onze site kan op twee manieren: je kunt een heel reisverslag bijhouden op een subonderdeel op de website. Als je Marieke heet, kun je de verslagen bijvoorbeeld kwijt op www.wereldreis.net/marieke. Iedereen die de site bezoekt, zal je bijdragen kunnen vinden. Als je lang op reis gaat en vaak wilt bloggen, krijg je een wachtwoord en een gebruikersnaam waarmee je kunt inloggen. Je kunt dan zelf je bijdrage plaatsen op onze site. Er moet wel minstens één foto bij zitten, anders ziet het er niet uit.

ReisbloggenJe kunt ook af en toe een verhaal aanleveren over een bepaalde bestemming, bijvoorbeeld met tips over bezienswaardigheden, leuke activiteiten om te doen of goede adressen van restaurants. Dat mag heel persoonlijk zijn, dus geschreven vanuit jouw persoonlijke ervaringen. Wat populair is, is een pagina met een top 5, bijvoorbeeld ‘de 5 leukste over bezienswaardigheden in Havana’, of ‘5 tips over eten in Jamaica’. Maar je kunt ook gewoon vertellen wat je belevenissen of avonturen waren in een bepaald land, stad of gebied. Het zou leuk zijn als je er enkele foto’s bij kunt leveren, met een maximale breedte van 1000 pixels (waarbij we jouw © credits vermelden).

De artikelen hoeven niet heel erg lang te zijn, maximaal 600 woorden. De ervaring leert dat in het huidige drukke bestaan langere verhalen toch bijna niet worden gelezen. In het artikel kun je uiteraard een link opnemen naar je eigen blog, mits dit een persoonlijke en niet-commerciële website is. Je blog moet unieke content bevatten, dus geen kopie zijn van een tekst die je al op je eigen blog of een andere reiswebsite hebt staan.

Bij het artikel staat vermeld dat jij het hebt geschreven. Eventueel kun je er een korte beschrijving van jezelf (met fotootje als je dat wilt) en je reis aan toevoegen. De artikelen worden op de homepage geplaatst onder het kopje ‘Bestemmingen’ of ‘Reistips’ en nieuwe bijdragen worden altijd vermeld op Twitter en Facebook. Het staat je natuurlijk vrij het zelf te delen op je eigen social media en je eigen Facebook-, Twitter- en Instagram-accounts te vermelden onder het artikel.

Krijg ik een vergoeding voor het bloggen?

Nee, helaas kunnen we je op dit moment nog geen vergoeding bieden. Met de website verdienen we gewoon te weinig. We halen er net de kosten uit voor hosting en aanverwante zaken, zoals de beveiliging van de site. Het is vooral een platform om je reisverhalen en reiservaringen met veel mensen te kunnen delen en om jezelf als blogger te profileren. De laatste tijd trekt de website zo’n 20.000 (unieke) bezoekers per maand. Als je zelf begint, dan zal je eigen reisblog de eerste tijd nog niet zoveel bezoekers trekken. De site van de Wereldreizigersclub is dan een ideale mogelijkheid om je eigen reisblog meer onder de aandacht te brengen.

Mocht onze website op een gegeven moment meer inkomsten genereren, dan kunnen we altijd nog een vergoeding aanbieden voor nieuwe artikelen. Mocht je gaan bloggen voor onze site en leuke artikelen hebben aangeleverd, dan kunnen we vragen of je meewilt met een persreis. Zo nu en dan krijgen we een uitnodiging voor een persreis, waarvan het de bedoeling is dat je daarover ook weer gaat bloggen.

Reisbloggers gezocht

Reisbloggers gezochtDe website van de Wereldreizigersclub wil graag uitbreiden, maar dat kunnen we niet alleen. We hebben helaas niet de tijd en de capaciteit om de hele wereld rond te reizen en continu op reis te zijn, hoe graag we dat ook zouden willen. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste reisbloggers die het leuk vinden om af en toe een artikel te leveren over een bepaalde bestemming. We kunnen je hiervoor een kleine vergoeding bieden. Lees hier meer over reisbloggers gezocht

Hoe nu verder?

Wil je je reisverhalen, reportages of foto’s kwijt, laat dan een reactie achter via het contactformulier. Laat dan weten of je soms een artikel wilt leveren, of vaak en frequent wilt bloggen (als je bijvoorbeeld een wereldreis gaat maken). Heb je al een kant-en-klaar artikel geschreven, dan kun je het gewoon mailen, zodat we het op de site kunnen zetten. We kijken uit naar je bijdragen!

Voor het laatst bijgewerkt op 7 juni 2016.

Foto © depositphotos.com/Daviles; evdoha.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam