Informatie over het plaatsen van reislinks

Reislinks plaatsenDe Wereldreizigersclub krijgt bijna dagelijks verzoeken tot het plaatsen van reislinks. Organisaties en bedrijven die actief zijn in de wereld van reizen, vakantie, toerisme en recreatie willen graag een vermelding op onze website. Maar ook reisbloggers, (beginnende) reiswebsites en allerlei andere sites (van casino’s tot financiële instellingen) willen een link op onze site.

Dat is begrijpelijk. De website van de Wereldreizigersclub bestaat al heel lang, heeft een goede reputatie, trekt veel bezoekers en heeft een hoge score in Google. De site heeft een hoge PageRank, een hoge Trust Flow, een hoge Citation Flow, een hoge Domain Authority en een hoge Page Authority (lees er meer over op onze pagina over adverteren). Het aantal volgers op sociale media als Twitter en Facebook is groeiende.

Kortom, onze website bezit een bepaalde autoriteit. Als een andere website een link heeft op de site van de Wereldreizigersclub, krijgt deze ook meer autoriteit en stijgt de positie in zoekmachines als Google. Bij het verzoek tot het plaatsen van een reislink wordt ons meestal een ‘gratis link’ terug beloofd. Vooral een ABC-linkruil is populair: website A linkt naar website B, en website B linkt naar website C. Zo zou Google niet doorhebben dat het om een afgesproken linkruil gaat.

We staan open voor het plaatsen van reislinks

Bij de Wereldreizigersclub staan we in principe altijd open voor het plaatsen van een reislink. Op de site, die uit ruim 3000 pagina’s en honderden artikelen bestaat, hebben we immers al vele externe links staan. Het zijn links naar bijvoorbeeld websites van hotels, luchtvaartmaatschappijen, musea, toeristenbureaus, vliegvelden en spoorwegmaatschappijen.

Wij menen dat het vermelden van deze links een toegevoegde waarde heeft voor mensen die hun reis en vakantie aan het voorbereiden zijn. We proberen zelf veel praktische reisinformatie te verstrekken, maar voor de details en uitgebreide informatie kun je dan op de externe website terecht.

Voorwaarden voor het plaatsen van reislinks

Gratis links

Voor het plaatsen van een link willen we echter wel wat terug. Voor wat, hoort wat, zoals de uitdrukking luidt. Als uw website voldoende toegevoegde waarde biedt voor de reizigers die de site van de Wereldreizigersclub bezoeken, zullen we deze gratis opnemen op de juiste pagina. Dus als u de eigenaar bent van een hotel in Overijssel, zullen we een link naar uw website opnemen op de pagina Hotels in Overijssel.

Ook kunt u een linkpartner worden en kunnen we uw website gratis opnemen op de pagina Linkpartners van de Wereldreizigersclub. Hierbij moet er wel een verband zijn met vakantie, reizen, recreatie of toerisme.

Voor het plaatsen van zo’n gratis link willen we een link terug. Dat kan een backlink zijn op dezelfde website als waar wij naartoe linken. Dat is een één-op-één linkuitwisseling, en dat heeft in principe onze voorkeur. Het gaat er hier namelijk om dat de ene kwalitatief hoogwaardige website naar de andere kwalitatief hoogwaardige website verwijst.

De backlink kan uiteraard ook op een andere website komen te staan. Voor ons is een voorwaarde dat dit ook een kwalitatief hoogwaarde website is met relevante content, het liefst op het gebied van vakantie, reizen, recreatie en toerisme. De website moet redelijke rankings en bezoekersaantallen hebben. Dus we willen geen link op een website met alleen een paar linkjes of een paar snel geschreven teksten (en vol met advertenties) die even snel in WordPress in elkaar is geknutseld. Dat heeft voor ons geen enkele toegevoegde waarde. Helaas krijgen we de laatste tijd té vaak van dit soort verzoeken. Zoals gezegd staan we open voor een linkruil, maar wel op basis van gelijkwaardigheid.

Betaalde links

Uiteraard is het ook mogelijk om een reislink op de website van de Wereldreizigersclub te plaatsen zonder een backlink. Op de pagina met algemene reislinks en op vrijwel alle andere pagina’s kun je tegen betaling een tekstlink plaatsen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Adverteren.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 juni 2016. Voor aanvullingen, tips, opmerkingen of meer informatie over het plaatsen van reislinks kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/anchan_uk.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam