Dagboek van een wereldreis

Zondag 21 januari (dag 78)

Een enerverende en leuke dag. Ik heb deelgenomen aan een van de grootste toeristische attracties van zuidelijk India, en met mij nog een hoop westerse toeristen. De backwatertrip, een tocht op een boot door een palmbomenjungle op weg naar het zuidelijker gelegen dorpje Kollam. Acht uur lang lig je een beetje te zonnebaden op het dek van het schip, terwijl je palmbomen, papayabomen en bananenbomen passeert in alle soorten en maten.

Al keuvelend, lezend en kaartend is zo’n dag goed door te komen, zeker omdat ik in goed gezelschap was van twee Nederlandse meiden, Christa en Sigrid, die ik vanochtend tijdens het ontbijt heb leren kennen. Ze waren héél gezellig en ik heb veel met ze gelachen en lol met ze gemaakt, dat bijna geen enkele andere medereiziger heeft kunnen overtreffen. De backwatertrip was wel heel toeristisch met de gedwongen theestops en zo, maar het bos van palmbomen waar we doorheen vaarden was fabelachtig indrukwekkend. Dat is met geen pen te beschrijven. Ik ben nu echt in de tropen aanbeland! (En dat gevoel heb ik nu ook.)

In Kollam met Christa en Sigrid een hotel opgezocht, en al ginnegappend naar een origineel (d.w.z. alleen rochelende mannen en reuzekakkerlakken) Indiaas restaurant waar we ons hebben volgepropt met thali en dosa. Voor de afwisseling daarna naar een Hindoe-film, Trimutsi, of zoiets. Het was een eindeloos lange en superslechte C-film, maar in het gezelschap van Christa en Sigrid was deze avond pijn- en moeiteloos (lachend) vol te houden.

► Verder lezen naar maandag 22 januari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam