Dagboek van een wereldreis

Zaterdag 23 maart (dag 140)

Het is warm in Bangkok, en niet zo’n klein beetje ook. Overdag is het 36 graden Celsius en ‘s nachts is het niet veel koeler, dus dat is behoorlijk zweten in bed. Er is wel een fan in mijn kamertje, die niet groter is dan de gemiddelde gevangeniscel, maar veel verkoeling brengt dat niet. Ik ben nu echt in de tropen aanbeland! En ik zal er maar aan moeten wennen (wat ongetwijfeld zal lukken), aangezien ik waarschijnlijk tot mijn terugkeer naar Nederland geen koelere temperaturen meer zal meemaken.

Cultureel dagje vandaag. Eerst de National Art Gallery bezocht en toen het National Museum. Verplichte nummers, ik kan nu weer een nationaal museum van mijn lijstje schrappen in de landen die ik heb bezocht. Daarna wilde ik proberen uit te zoeken hoe de bootbussen werken. Ik ben in een willekeurige boot gestapt (of eigenlijk gesprongen, want de boot stopte maar voor enkele seconden op een eindje afstand van de instapsteiger, terwijl in die korte tijd alle passagiers erin en eruit moesten stappen/springen). Het bleek een expresboot te zijn, en ik ben bij de halte “Oriental” eruit gesprongen.

Ik had ondertussen zoveel zweet verloren en was zo dorstig, dat ik bij een 7-Eleven een Big Gulp heb gehaald, een megagrote beker gevuld met een mierzoete rode drank. In het begin dacht ik nog die hele beker in één teug naar binnen te kunnen gieten, maar die gedachte was wat té rooskleurig. De hele avond heb ik liggend op bed doorgebracht, heb ik mezelf bijna misselijk gemaakt met een Big Gulp!

► Verder lezen naar zondag 24 maart.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam