Dagboek van een wereldreis

Zondag 28 januari (dag 85)

Voor het eerst in mijn leven kwam ik oog in oog te staan met de Indische Oceaan. In Kanyakumari botst die met de Arabische Zee, wat een enorme golfopslag tot gevolg heeft. Fantastisch om te zien, hoe het water als een soort explosie tegen de rotsen omhoog spat. Deze plaats doet me aan Den Helder denken, volgens mij waait het hier altijd en ook vandaag stond er een flinke storm. Maar wat wil je, het zijn allebei uithoeken omringd door zee.

Kanyakumari is eveneens een pelgrimsoord. Alle mooie plaatsen in India worden gebombardeerd tot pelgrimsoord voor de hindoe’s. Op het uiterste zuidelijke puntje staat natuurlijk een tempel, van waaruit je direct in het heilige water kan baden (af en toe weggespoeld door een golf). Ik dacht zelfs mensen te zien die het zeewater dronken, alsof het een heilige werking zou hebben. Het heeft pas echt een heilige werking als die mensen er niet ziek van worden.

Nadat ik de hele dag flink had doorgewaaid was ik op weg naar de spectaculaire zonsondergang toen ik opeens…. Sigrid en Christa tegenkwam! Wat een verrassing na de nederlaag van eergisteren! Ze waren net in Kanyakumari aangekomen en verblijven zelfs in dezelfde uitgestorven jeugdherberg als ik! Helaas vertrekken ze morgenochtend weer vroeg, maar ik heb toch even een héle gezellige avond met ze gehad. Adressen uitgewisseld en ik ben vast en zeker van plan ze in Amsterdam op te gaan zoeken als ik terug ben in Nederland. Voor nu was het moeilijk de gevoelens van verliefdheid voor Sigrid te onderdrukken (en ik zag in haar ogen dat het wederzijds was).

► Verder lezen naar maandag 29 januari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam