Dagboek van een wereldreis

Zondag 3 maart (dag 120)

Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Ik heb het plan in mijn hoofd gehaald om in m’n eentje een trektocht in de Himalaya te maken. Ietwat onverantwoord, denk ik nu eigenlijk wel. Oké, ik heb een aantal jaren geleden ook door de bergen getrokken in de Spaanse Pyreneeën, maar dat was onder begeleiding en bovendien zijn de bergen in de Pyreneeën wel een tikkeltje lager dan die in de Himalaya.

Maar ja, aan de andere kant ga ik niet echt klimmen en heb ik voor de gemakkelijkste en meest toeristische trektocht gekozen, de zogenaamde “Jomsom Trek” van zeven dagen naar het dorpje Jomsom. Ik heb een vliegticket gekocht om van daaruit terug te vliegen naar Pokhara (dwars over de Himalaya-toppen!). De Jomsom Trek wordt ook wel de “appeltaarttocht” genoemd, omdat er onderweg op heel veel plaatsen appeltaart te koop is. Dat zit dan wel goed, denk ik, en ik neem aan dat ik onderweg ook wel andere trekkers tegenkom waarmee ik op kan trekken.

Vandaag vooral bezig geweest met de voorbereidingen voor mijn trektocht. Ik heb een trekking permit geregeld, geld gewisseld, een warme slaapzak gehuurd (voor de koude nachten) en m’n beenspieren een beetje getraind door een mountainbike te huren. Voor het eten had ik afgesproken met twee Japanners (het stikt er hier trouwens van), Taro en Masaiki, die ik gisteren heb ontmoet. Ik heb ze uitgelegd dat Nederlandse fietsen ondanks het platte landschap wel degelijk remmen hebben. En dat is geen grap!

► Verder lezen naar maandag 4 maart.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam