Handige reisuitrusting, ook in oranje

Oranje reisuitrustingAmsterdam, 26 april 2018 – Morgen wordt in Nederland weer de vlag met oranje wimpel gehesen en kan iedereen de vrijmarkt op met alle spullen die het huis uit moeten. Oranje boven! Sinds de Oranjerevolutie onder leiding van Joesjtsjenko, is het ook de nationale kleur van Oekraïne. Het Nederlandse vorstenhuis en het nationale voetbalteam kunnen zich niet anders indenken.

De kleur zelf straalt wereldwijd energie en optimisme uit. Westerse associaties zitten in de variatie zonnig, actief, trots, superieur en ook jong. In het oosten wordt de kleur gezien als modieus, trots maar ook nep. India verbindt oranje met de tweede chakra waar optimisme, passie en seksuele drang mee verbonden zijn. Voor Chinezen duidt het op verandering en beweging. In Japan is het niets minder dan de kleur van de liefde.

Wie van oranje houdt, wordt gezien als avontuurlijk en enthousiast. In de kleurenpsychologie is het voor de op zichzelf gerichte levensgenieter. Al met al een kleur waar je wereldwijd op reis dus prima mee kunt profileren.

Daarnaast is fel oranje ook een bijzonder praktische kleur. Als  je vaak iets vergeet of verliest op reis, dan kan het zomaar helpen dat je zoekt naar dat ene opvallend kleurtje. Als je je gebruikte spullen voor een goede prijs op de vrijmarkt aan de man brengt, kun je dus in oranje investeren.

De Wereldreizigersclub heeft een aantal items voor je nieuwe reisuitrusting bij elkaar gevonden. Wil je nog inspiratie voor een reisbestemming? Reis door boomgaarden vol oranjebloesems, lees dit boek om het spoor van het Oranje vorstenhuis te volgen of stel een opmerkelijke wereldreis samen met plaatsen waar oranje in doorklinkt.

Oranje aan je voeten

Je kunt de goedkopere versie bij H&M vinden, maar misschien hebben de Nederlanders onder onze lezers al een paar oranje Havaiana teenslippers in de kast liggen. Mannen kunnen meteen gaan voor het zwaardere werk en deze flitsende Mammut bergschoenen aanschaffen.

Oranje reisuitrusting teenslippers

Zoek je het toch compacter? Neem dan de Timberland ritsbare Radler Trail Camp in je vizier. Ze zijn best populair, dus het kost je wel even wat zoekwerk op Nederlandse verkoopwebsites van wandelschoenen. Deze lichte hikersschoen is gemaakt van gerecycleerd rubber, superlicht en zo als een tasje op te ritsen. Mensen kunnen het dan enkel als schoen herkennen omdat er een label van Timberland aan hangt. Je kunt de opvouwbare schoen trouwens ook in zwart, paars, rood of groen vinden. Er bestaat eveneens een snowboot versie van, die heet Radler Trail Mid Camp.

Opvouwbaar spiegelkastje

Dat oranje alarmkleurtje is bij uitstek handig in de klassieke vergeetplek: de gedeelde badkamer of douche. Een oranje toilettas heb je in een zoekopdracht bij Google zo gevonden. Maar heb je dan ook een praktische toilettas die een paar wereldreizen of jarenlang citytrippen meegaat?

Osprey heeft een lichte uitvouwbare reistoilettas. De tas weegt 70 tot 120 gram of je alle vakken erop laat. Het heeft een compressiesysteem waardoor je geen loze ruimte in je bagage inlevert als de toilettas niet helemaal gevuld is. Je kunt het transparant vak voor vloeibare producten er bij een bij veiligheidscheck op luchthavens snel afritsen. Er zit een kleine spiegel in verwerkt en een haak om de tas aan op te hangen.

De toilettas bestaat ook in de kleuren zwart en het groene Electric Lime. Voor wie van geen ophouden weet heeft Osprey een hele tassenlijn in de kleur Poppy Orange.

Galactische bagage

Cabinzero heeft een rugzak die precies de maximale handbagage afmetingen van 55 x 40 x 20 centimeter meet. De tas weegt nog geen 800 gram en heeft toch een inhoud van maar liefst 44 liter. Je kunt ‘m als een koffer in de hand dragen, maar dankzij de zacht gevoerde schouderbanden draag je hem ook zonder problemen als daypack door het Himalaya-gebergte.

Dankzij de riempjes op de zijkant, is de tas zo smal te maken als de pursers zouden wensen. Verder zijn er in deze superlichte handbagagetas diverse vakken en een ingebouwde Global Luggage Tracker van het merk Okoban. Je krijgt er 10 jaar garantie op en als je hen liked op Facebook kun je de garantie tot 25 jaar veiligstellen. De lopers van de rits zijn zo dat je ze kunt afsluiten met een hangslotje. Om helemaal assorti te blijven, kan je daarvoor onder andere terecht bij Samsonite. Die hebben vanzelfsprekend ook grote oranje hardcase koffers.

Grote backpacks vind je in alle mogelijke oranje kleuren. Wil je je trouwe metgezel niet dumpen louter voor dat oranje kleurtje? Overweeg dan een regenhoes of backpackhoes om je rugzak op te vrolijken tijdens vele vliegtuigoverstappen of een grijsbewolkte dag.

Zwitserse klassieker

Een zakmes is meer dan een mes. Je kunt daarmee elk avontuur aan! Doordat een zakmes over verschillende gebruiksonderdelen beschikt, kom je nooit meer voor een verrassing te staan. Er zijn modellen die zijn voorzien van een tang, schaar, schroevendraaier en zaag. Victorinox heeft een collectie van verschillende formaten messen. Zo heb je kleine mesjes voor aan de sleutelbos en grote messen voor een survival in de bossen.

Voor het klassieke Spartan zakmesmodel is de bekende kleur donkerrood. Tegenwoordig vind je ze standaard in verschillende kleuren. Electric Orange is een limited edition van deze klassieker op zakformaat.

Het model Hunter is een stoer groot mes met standaard in zwart of oranje te verkrijgen. Naast een groot mes, kurkentrekker en zaag, zit er ook een gekromd veiligheidsmes in. Je kunt het mes snel vergrendelen en een gordel doorsnijden zonder iemand te verwonden. Tijdens een vliegreis moet een zakmes natuurlijk wel bij je spullen in de ruimbagage, anders stopt dat stuk van het oranje feestje al bij de douane.

Foto's © Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Nele is een verhalenverzamelaar en heeft al heel wat alleen rondgereisd. Van Oezbekistan tot Madagascar, over de Armeense bergen tot in Kameroen. Voor elk nieuw land leert ze zichzelf een pakketje basiswoorden in de lokale taal. Verder zitten een open vizier, een onversneden onderzoekershart en een gezonde intuïtie ook altijd in haar rugzak. Voor als ze het land uitgaat, lekker op de internetgolven surft of gewoon naar de andere kant van de stad fietst.