Rondreizen Zuid-Afrika

Vakantie in Kimberley, Zuid-Afrika

Tips voor een vakantie in Kimberley

Kimberley vakantieEen vakantie in Kimberley beleef je in een stad die bekendstaat als Diamond City. De hoofdstad van de provincie Noord-Kaap heeft die bijnaam vooral te danken aan de jacht op diamanten die rond 1870 ontstond. Een 15-jarige puber vond er in 1866 een diamant van 21,25 karaat, waarna het niet lang duurde voordat duizenden gelukszoekers zich in Kimberley settelden om meer van deze kostbare edelstenen naar boven te halen. Ze begonnen een gat te graven die uiteindelijk liefst 840 meter diep werd. In 1872 leden liefst 50.000 mensen aan de diamantkoorts.

Deze grootste door mensenhanden gegraven kuil ter wereld staat bekend als The Big Hole. Het graven hield op in 1914, toen er liefst 2722 kilo aan diamanten uit de kuil is gewonnen. The Big Hole bestaat nog steeds en is nu de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Je kunt er de diepte in turen, al is er een meertje in gevormd en kun je niet langer de bodem zien. Grenzend aan The Big Hole is het Kimberley Mine Museum, die de hectische dagen van de diamantkoorts tot leven brengt. In het museum kun je de Eureka zien, de eerste diamant die in 1866 in Zuid-Afrika werd gevonden.

De diamantwinning maakt Kimberley een interessante bestemming voor je vakantie, want het zorgde voor een rijke geschiedenis van de stad. Het was de eerste plaats in het zuidelijk halfrond met elektrische straatverlichting en Kimberley kreeg de eerste effectenbeurs en vliegschool van Zuid-Afrika. Een paar kilometer van het centrum van de voorstad ligt Belgravia, de oudste woonwijk van Kimberley. Op het hoogtepunt van de diamanthandel verrezen hier karakteristieke Victoriaanse woningen, die je nog steeds kunt bewonderen. Hier woonden ooit meer miljonairs dan op enige andere plek in de wereld.

Ook kunstliefhebbers komen tijdens een vakantie in Kimberley aan hun trekken: er zijn enkele toonaangevende galerieën en musea waar uiteenlopende kunst te zien is, van rotstekeningen tot zeventiende eeuwse Hollandse meesters. In de buurt van de stad zijn natuurgebieden en enkele slagvelden van de Boerenoorlog. Kimberley heeft het klimaat van een semi woestijngebied, met warme zomers (december tot en met februari) en milde winters. Kimberley is misschien geen belangrijke toeristische bestemming, maar een aangename plek om een dag of twee te verblijven.

Reizen naar Kimberley

Kimberley heeft een eigen luchthaven 10 kilometer ten zuiden van de stad en is dus gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. South African Airways verzorgt dagelijkse vluchten van Kaapstad en Johannesburg naar Kimberley. De vliegtijd vanaf Kaapstad is anderhalf uur.

Je kunt ook de trein nemen. Kimberley ligt op de spoorroute van Kaapstad naar Johannesburg. De nachttrein vanuit Kaapstad doet er zo’n 18 uur over. Voor de dienstregeling en reserveringen: www.shosholozameyl.co.za

Voor het laatst bijgewerkt op 19 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Kimberley, Zuid-Afrika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam