Booking Nieuw-Zeeland

Vakantie in Wellington, Nieuw-Zeeland

Tips voor een vakantie in Wellington

Een vakantie in Wellington beleef je in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en een stad die zijn saaie en tochtige imago ruimschoots is ontstegen. Hip, cool, hot en trendy: dat zijn nu de sleutelwoorden die Wellington karakteriseren. De buzz vindt niet plaats in het veel grotere Auckland, maar op een plek die fraai gelegen ligt tussen een pittoreske haven en beboste groene heuvels met schilderachtige houten huizen. Wellington heeft een overvloed aan kunst en culturele evenementen en een culinaire scene die steeds indrukwekkender wordt. Het is een stad met filmhuizen, door artistiekelingen bevolkte koffietentjes en modieuze boetiekjes. Zonder baard, tatoeage en skateboard hoor je er eigenlijk niet bij.

Wellington heeft de twijfelachtige reputatie de meest winderige hoofdstad ter wereld te zijn. Maar de bijnaam Windy Welly doet de Nieuw-Zeelandse hoofdstad veel te kort. Natuurlijk waait het er, en bij tijd en wijle best hard, met krachtige windstoten uit de Cook Strait die het Noordereiland van het Zuidereiland scheidt. Maar waar gebeurt dat niet op deze aardbol?

Wellington is een stad met karakter, met een door Victoriaanse architectuur en eclectische sfeer gevormde eigen persoonlijkheid. Verfijnd en toch vriendelijk, met meer cafés en restaurants per hoofd van de bevolking dan in New York. Ga naar de wijk Courtenay Place voor de beste restaurants van Nieuw-Zeeland en absorbeer cultuur in toonaangevende musea en kunstgalerieën. Wellington is ook een nirvana voor bierliefhebbers dankzij het populaire Beervana, een jaarlijks evenement waar 50 lokale Nieuw-Zeelandse bierbrouwers hun ambachtelijke brouwsels presenteren. En sinds de filmtrilogie The Hobbit staat Wellington ook bekend als Wellywood, met dank aan filmregisseur Peter Jackson die zijn fantasyfilms opnam in de wijk Miramar. Veel toeristen verlaten de hoofdstad dan ook niet zonder een filmtour.

Door het compacte formaat kost het bovendien niet veel moeite Wellington achter je te laten en een bezoek te brengen aan het ruige platteland. De wilde en rotsachtige zuidkust is binnen handbereik van het centrum van de stad, net zoals enkele regionale parken. Net ten noorden van Wellington ligt Hutt Valley, een paradijs voor buitenliefhebbers waar je door de bush kunt wandelen, kunt vissen of met je mountainbike een avontuurlijk parcours kunt afleggen. Zonaanbidders kunnen handdoek op een zomerse dag neerleggen op het strand van Oriental Bay, slechts anderhalve kilometer van het centrum. Kortom: een vakantie in Wellington beleef je in de coolste kleine hoofdstad ter wereld, zoals de locals trots verkondigen.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Wellington, Nieuw-Zeeland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's Pixabay; Flickr.com/Stewart Baird.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam