Vakantie in Kota Bharu, Maleisië

Tips voor een vakantie in Kota Bharu

Vakantie in Kota Bharu, MaleisiëKota Bharu is de hoofdstad van de staat Kelantan en voor veel reizigers het startpunt voor een vakantie op de Perhentian eilanden aan de oostkust van Maleisië. Door de islamitische ideologie staat Kota Bharu ook wel bekend als de The Islamic City van het land. Het is inderdaad een zeer conservatieve stad die geregeerd wordt door de Islamitische Partij van Maleisië. De meeste reizigers brengen hier weinig tijd door en slaan Kota Bharu volledig over, maar de geschiedenis, cultuur en architectuur maken het best de moeite waard een paar dagen vakantie te vieren in deze rustige en serene stad.

Sultan Mohammed II van Kelantan stichtte de stad in 1844. Kota Bahru werd gebouwd in de islamitische architectonische stijl van deze periode en veel van de oorspronkelijke gebouwen staan nog overeind, zoals het Muzium Islam, gebouwd in 1902 (dat nu het Islamitisch Museum huisvest). Rond het onafhankelijkheidsplein (Padang Merdeka) vind je ook nog enkele andere musea die in een elegante stijl zijn gebouwd. Ook de Buluh Kubu Central Market is een bezoek waard. Op deze levendige markt verdeeld over drie verdiepingen kun je terecht voor vers fruit – zoals mango’s en doerians – en verse vis, vlees en groente. Kota Bharu heeft ook zeer mooie stranden en het is een ideale uitvalsbasis voor tripjes naar watervallen in de omgeving of de Thaise grens.

Omdat het een conservatieve islamitische stad is, zul je weinig alcohol vinden in Kota Bharu. Er zijn wel enkele Chinese restaurants die alleen bier serveren aan niet-moslims. En hoewel er geen strikte kledingvoorschriften gelden, is het raadzaam respectvol gekleed te gaan. Vrouwen hoeven geen hoofddoek te dragen, maar zowel mannen als vrouwen kunnen hun bovenlichaam het beste bedekt houden met een shirt met lange mouwen of een sarong. Je voelt je meer welkom geheten door de lokale bevolking en vermijd ongewenste aandacht. Voor het uiten van een fashion statement is Kora Bharu niet de aangewezen plek.

Overnachten in Kota Bharu

Kota Bharu heeft een redelijke keuze aan hotels, guesthouses en hostels. In guesthouses kun je overnachten voor RM 15.00 tot RM 45.00 per nacht. In het gebied rond de Central Market vind je veel goedkope hostels.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Kota Bharu, Maleisië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/coleong.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam