Overnachten en hotels in Bangkok, Thailand

Voor overnachten in Bangkok heb je een ruime keuze aan hotels, guesthouses (pensions), hostels en appartementen. Er zijn alleen al honderden hotels in de hoofdstad van Thailand, variërend van luxe en sfeervolle 5-sterrenresorts met zwembad, comfortabele kamers en uiterst hulpvaardig personeel tot eenvoudige en karakterloze hotels met basisvoorzieningen waar vooral Thai en Chinezen overnachten. De goedkoopste plaatsen om te overnachten zijn de guesthouses, waar vooral reizigers en backpackers vertoeven.

Overnachten in Banglamphu

De meeste guesthouses en hostels en de goedkoopste hotels vind je in de wijk Banglamphu, een onderdeel van het district Phra Nakhon in Bangkok. Banglamphu is al jaren een bekend trefpunt van rugzakreizigers. De centrale straat van de backpackersbuurt is de (niet al te lange) Khao San Road. De buurt is behoorlijk toeristisch, met zijn vele restaurants, cafés, eetstalletjes, marktkraampjes, clubs, bars, souvenirwinkels, tattooshops, kledingwinkels, tour operators en reisbureaus. Tuktuk-chauffeurs staan klaar om toeristen een ritje door Bangkok aan te praten. Niettemin heerst er een gezellige en ongedwongen sfeer en is het voor veel backpackers het startpunt voor een rondreis door Azië, vooral omdat je er gemakkelijk andere reizigers kunt ontmoeten.

In de guesthouses in Banglamphu kun je overnachten voor minder dan € 10 per nacht, al hebben sommige pensions wel erg spartaans ingerichte kamers. In de goedkoopste guesthouses beland je in een piepkleine kamer met alleen een fan (dat is dus ‘s nachts zweten in bed in het tropische en vochtige Bangkok) en dunne muurtjes van hardboard waardoor oordopjes een must zijn als je geen last wilt hebben van het gestommel van de andere gasten. Er zijn echter ook comfortabelere hotels te vinden voor een redelijke prijs, waardoor het aanbod wat meer in balans blijft. Het meenemen van oordoppen is sowieso verstandig als je in Banglamphu wilt overnachten, omdat er ‘s avonds veel herrie is op straat van muziek, feestgangers en lallende backpackers.

Voor de populairste guesthouses is het raadzaam van tevoren te reserveren, zeker in het hoogseizoen (van november tot en met mei). Maar ook als je op de bonnefooi reist, zul je in Banglamphu en de Khao San Road altijd wel een guesthouse of hotel kunnen vinden.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 mei 2016. Heb je opmerkingen, aanvullingen of tips over overnachten in Bangkok, Thailand, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/Kitzcorner.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam