Mausoleum van Ho Chi Minh, Hanoi, Vietnam

De beste bezienswaardigheden in Hanoi

Mausoleum Ho Chi Minh in HanoiHij verlangde liever naar een eenvoudige crematie, maar niettemin ligt Ho Chi Minh (1890-1969) in een mausoleum in Hanoi en komen mensen uit de hele wereld naar het grote grijze marmeren en brutalistische gebouw om de voormalige leider van Vietnam de laatste eer te bewijzen. Reken dus op een lange rij voordat je het praalgraf kunt betreden, langs zijn gebalsemde lichaam kunt lopen en zijn bleke gezicht kunt zien. ‘Uncle Ho’ ligt in een glazen sarcofaag dat gemodelleerd is naar het graf van Lenin in Moskou. Het mausoleum van Ho Chi Minh werd gebouwd tussen 1973 en 1975. Vietnamezen uit het hele land doneerden materialen voor het bouwwerk, van graniet voor de buitenkant tot hout voor het interieur. Zelfs de tuin rond het mausoleum staat vol bonsaiboompjes die door ‘het volk’ zijn geschonken.

Van bezoekers wordt een respectvolle stilte en conservatieve kleding verwacht, dus korte broeken, korte rokjes, hoeden en petjes zijn niet toegestaan. Fotograferen, praten en met je handen in je zakken lopen zijn taboe. Het mausoleum ligt aan Quảng trường Ba Đình, een groot plein in Hanoi op ongeveer 3 kilometer van de oude wijk. Het mausoleum is een van de populairste bezienswaardigheden van Hanoi en de toegang is gratis. Het lichaam van Ho Chi Minh gaat elk jaar een tijdje naar Rusland voor onderhoud, dus check ter plaatse of de nationale held van Vietnam er ligt. Adres: Quảng trường Ba Đình, Hanoi. Website: www.bqllang.gov.vn

Plein bij mausoleum Ho Chi Minh in Hanoi

Voor het laatst bijgewerkt op 10 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi, Vietnam, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam