Bezienswaardigheden in Antwerpen, België

ZOO Antwerpen

Antwerpen ZOODe ZOO Antwerpen is de oudste en grootste dierentuin van België. De dierentuin werd geopend in 1843 nadat de Antwerpse burgemeester Artis in Amsterdam had bezocht en meende dat zijn stad ook zoiets moest hebben. Uit de toenmalige kolonie Belgisch Congo werden talloze exotische dieren gehaald. Nu vind je er in talloze monumentale dierenverblijven honderden dieren, waaronder olifanten, brilberen, zeeleeuwen, gorilla’s en okapi’s. De stadsdierentuin heeft een van de oudste aquaria van Europa (uit 1911), dat in 2015 werd gerenoveerd en heropend met een imposant koraalrif. Vanaf de zomer van 2016 is de dierentuin een gloednieuw mensapenverblijf rijker. ZOO Antwerpen bevindt zich direct naast het Centraal Station. Adres: Koningin Astridplein 20-26, Antwerpen. Website: www.zooantwerpen.be

Modemuseum Antwerpen (MoMu)

ModeMuseum AntwerpenAntwerpen is een bruisende modestad. Veel invloedrijke Belgische modeontwerpers komen uit Antwerpen en de Koninklijke Academie biedt een toonaangevende mode-opleiding aan. Logisch dus dat Antwerpen ook een Modemuseum binnen de stadsgrenzen heeft. Het MoMu heeft geen vaste opstelling van de eigen collectie, maar presenteert jaarlijks twee exposities. Die kunnen rond een thema opgebouwd zijn of rond het werk van één persoon. Voor de tentoonstellingen put het museum uit de eigen collectie van meer dan 25.000 kledingstukken, schoenen en mode-accessoires. Historische kostuums worden afgewisseld met stukken van hedendaagse ontwerpers. Het Modemuseum bevindt zich in het hart van de Modewijk en is gevestigd in de ModeNatie, een 19e eeuws gebouw dat ook onderdak biedt aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie. Adres: Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen, België. Website: www.momu.be

Sint-Annatunnel

Een van de ‘verborgen’ bezienswaardigheden van Antwerpen is de Sint-Annatunnel onder de rivier de Schelde. Het is zo’n heerlijke nostalgische voetgangers- en fietserstunnel die in 1933 is geopend. Je bereikt de tunnel via authentieke houten roltrappen die elke donderdag een nieuwe poetsbeurt krijgen.

Antwerpen tunnel

De tunnel ligt 32 meter onder de grond en verbindt de linker- en rechteroever van de stad. Antwerpenaren maken nog altijd intensief gebruik van de Sint-Annatunnel. Als fietser kun je ook gebruikmaken van een lift. Een wandeling door de 572 meter lange tunnel is niet voor niets. Zodra je aankomt op de linkeroever heb je een mooi uitzicht op de skyline van Antwerpen.

Andere bezienswaardigheden in Antwerpen

Voor het laatst bijgewerkt op 28 maart 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden in Antwerpen, België, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.Foto’s © ZOO Antwerpen; Antwerp Tourism & Congres.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam