Reizen en vakantie in Finland

Kerngegevens

– Oppervlakte: 338.000 vierkante kilometer (acht keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 5.262.930 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 16 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Helsinki;
– Talen: Fins, Zweeds;
– Munteenheid: Euro;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 36.000 (2011).

Tips voor een vakantie in Helsinki

Helsinki vakantieEen vakantie in Helsinki beleef je in een van de meest knappe, eigenzinnige en boeiende hoofdsteden van Europa. De persoonlijkheid van de hoofdstad van Finland is duidelijk anders dan die van de andere Scandinavische steden. In temperament en uiterlijk schuurt het dichter tegen de steden van Oost-Europa aan. Lees hier meer over een vakantie in Helsinki

Informatie over visum Finland

Reizen en vakantie in HelsinkiNederlandse en Belgische staatsburgers kunnen met een paspoort of identiteitsbewijs zonder problemen Finland bezoeken, net zoals dat geldt voor de burgers van de andere lidstaten van de Europese Unie.

Voor het huren van een auto is een rijbewijs verplicht, maar dat hoeft niet persé een internationaal rijbewijs te zijn. Voor informatie over een langer verblijf of werken kun je contact opnemen met de Ambassade van Finland in Den Haag.

 

Communicatie in Finland

Internationaal toegangsnummer: 358.
Collect call naar Nederland: 0800 110 310.
Alarmnummer: 112.
Politie: 10022.

Tijdsverschil met Finland

In Finland is het 1 uur later dan in Nederland. Finland kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober. Die zomertijd geldt voor dezelfde periode als in Nederland.

Elektriciteit in Finland

De elektriciteit in Finland is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Finland gebruikt dezelfde stopcontacten en stekkers als in Nederland, dus een wereldstekker is niet nodig.

Share Button