Tips voor een vakantie in Finland

Finland: een introductie

Een vakantie in Finland beleef je in ‘het land van de duizend meren’, de thuisbasis van de kerstman, 200.000 rendieren en meer dan een miljoen sauna’s. Finland is een natuurlijk wonderland met meer bomen dan mensen, veertig nationale parken, rotsachtige stranden en – ondanks de bijnaam – ruim 180.000 meren en evenzovele eilanden. Het land aan weerskanten van de poolcirkel is een ideale plek om het noorderlicht te zien, een grotendeels woest en leeg paradijs waar je beren, wolven, elanden en wilde paddenstoelen kunt tegenkomen.

De cultuur van Finland is grotendeels gevormd door Zweden en grote buur Rusland, die acht eeuwen streden om dit deel van Scandinavië. In 1917 wist Finland dan eindelijk onafhankelijk te worden, dat in 2017 groots wordt gevierd. De geschiedenis zie je terug in de hoofdstad Helsinki, een kosmopolitische stad waar oost en west elkaar ontmoeten. In het zuiden vind je ook het Saimameer, het grootste meer van het land waar je tijdens je vakantie kunt kajakken en langs de oevers kunt fietsen en wandelen. Deze regio staat in groot contrast met het noordelijke Lapland, waar de oorspronkelijke Sami-bewoners hun kudde rendieren gebruiken voor melk, vlees, kleding en beddengoed.

Een vakantie in Finland is niet goedkoop, net als in veel andere Scandinavische landen, maar verwacht dan wel een episch buitensportwalhalla dat bovenaan de lijst staat van vele natuurliefhebbers. Een land met sublieme zomerdagen waarop de zon amper achter de horizon verdwijnt en donkere ijskoude nachten waarin de temperatuur gemakkelijk tot -30 ° C kan dalen. Deze kou bestrijden de koffie slurpende en introverte Finnen op hun eigen manier: met een verkwikkend bezoek aan de stomende sauna.

Finland in een notendop

– Oppervlakte: 338.000 vierkante kilometer (acht keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 5.498.211 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 16 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Helsinki;
– Talen: Fins, Zweeds;
– Munteenheid: Euro;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 41.800 (2016).

Tips voor een vakantie in Helsinki

Helsinki vakantieEen vakantie in Helsinki beleef je in een van de meest knappe, eigenzinnige en boeiende hoofdsteden van Europa. De persoonlijkheid van de hoofdstad van Finland is duidelijk anders dan die van de andere Scandinavische steden. In temperament en uiterlijk schuurt het dichter tegen de steden van Oost-Europa aan. Lees hier meer over een vakantie in Helsinki

Bezienswaardigheden in Helsinki

Suomenlinna, HelsinkiIn Helsinki is genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken, voor mensen van alle leeftijden. De Finse hoofdstad beschikt over talloze musea, historische gebouwen, monumenten, parken en attracties. Veel trekpleisters bevinden zich in het oude centrum, maar ook daarbuiten is van alles te beleven. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Helsinki

Informatie over visum Finland

Reizen en vakantie in HelsinkiNederlandse en Belgische staatsburgers kunnen met een paspoort of identiteitsbewijs zonder problemen Finland bezoeken, net zoals dat geldt voor de burgers van de andere lidstaten van de Europese Unie.

Voor het huren van een auto is een rijbewijs verplicht, maar dat hoeft niet persé een internationaal rijbewijs te zijn. Voor informatie over een langer verblijf of werken kun je contact opnemen met de Ambassade van Finland in Den Haag.

Communicatie in Finland

Internationaal toegangsnummer: 358.
Collect call naar Nederland: 0800 110 310.
Alarmnummer: 112.
Politie: 10022.

Tijdsverschil met Finland

In Finland is het 1 uur later dan in Nederland. Finland kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober. Die zomertijd geldt voor dezelfde periode als in Nederland.

Elektriciteit in Finland

De elektriciteit in Finland is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Finland gebruikt dezelfde stopcontacten en stekkers als in Nederland, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 juni 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Finland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam