Booking Frankrijk

Aquarium de Biarritz (Musée de la Mer), Biarritz, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Biarritz

Musée de la Mer - Aquarium van BiarritzHet Musée de la Mer – oftewel het aquarium – is ongetwijfeld de populairste bezienswaardigheid van Biarritz. Het museum is gehuisvest in een wit art deco gebouw uit 1935 dat verzonken ligt in een klif van de badplaats. Het Musée de la Mer heeft vijftig aquariums met vissen en zeedieren, met onder andere een krabbenlagune, vissen uit de Golf van Biskaje, adelaarsroggen, zeehonden en een koraalrif.

In een groot bassin zwemmen hamerhaaien uit de Indische Oceaan en er is een aquarium vol kwallen die de hele tijd van kleur veranderen. In een ander bassin kijken grote zeeschildpadden met hun brede kop nieuwsgierig naar de bezoekers die zich achter de glazen wand verdringen. Ook is er een tentoonstelling over de visserij en de walvisvaart, waar Biarritz van leefde voordat de toeristen kwamen.

Het Musée de la Mer is in de zomer open tot middernacht. Het is raadzaam in het hoogseizoen via de website alvast kaartjes te bestellen, omdat er een lange rij voor de kassa kan ontstaan. Adres: Rue de l’Atalaye, 64200 Biarritz. Website: www.aquariumbiarritz.com

Zeehond in Aquarium de Biarritz

Voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Aquarium de Biarritz (Musée de la Mer) in Biarritz, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Wereldreizigersclub.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam