Spanje autohuur

Eten in culinair Barcelona

Culinair BarcelonaBarcelona is de stad met bekende bezienswaardigheden als Sagrada Família, Camp Nou en het bekende Park Güell. Genoeg te zien in de stad dus, maar voor een echte belevenis zul je ook de gastronomie van de stad moeten proeven. En laat Bruisend Barcelona nou veel culinaire spots hebben…

Gastronomische spots!

In deze bruisende stad zijn veel leuke, aparte en vooral gastronomische zaakjes te vinden. Je moet alleen even weten waar je moet zijn! Een tip is Mercat de Santa Caterina, waar je op je gemak rond kunt kijken en vers fruit en Spaanse jamón kunt kopen. Ook kan je bij sommige zaakjes een tapa eten of een lekkere smoothie drinken. In de Gastronomische Gids van Bruisend Barcelona lees je nog meer gastronomische tips, zoals een zaakje waar je alleen toetjes kan eten…

Chocolade BarcelonaChocoladefan? Bezoek dit zaakje!

Als je helemaal gek op chocolade bent, is het zeker een aanrader om langs te gaan bij Xocoa. Deze is te vinden op verschillende plekken in Barcelona. In de straat Carrer Petritxol (midden in het centrum van Barcelona) zijn veel gezellige cafeetjes waar je een typisch Spaanse Bombon (soort espresso met schuim) en gebak kan nuttigen en ook Xocao zit. Het zaakje valt op het eerste gezicht niet per se op, maar het is zeker de moeite waard om even naar binnen te lopen. Gelijk ruik je de sterke geur van chocolade en zie je prachtige chocoladekunstwerkjes die je nog niet eerder hebt gezien. Een andere tip voor de chocoladeliefhebbers onder ons is het zaakje Cacoa Sampaka.

UMA BarcelonaUniek én enorm culinair?

Dat is het restaurant UMA in Barcelona! De gerechten die je hier bestelt, heb je waarschijnlijk nog niet eerder geproefd. Het is te vergelijken met een Michelinster restaurant en is een ware beleving voor wie houdt van wat kleinere culinaire gerechtjes. Het menu wordt telkens weer aangepast aan de seizoensproducten. UMA vind je op Carrer de Rossend Arus 12.

Catalaanse traditie

Vooral in de winter eten de Catalanen het traditionele gerecht calçotada. Dit zijn groene uien, maar lijken eigenlijk meer op preien. Deze uien worden gegrild op hoog vuur en daarna geserveerd met een populair Catalaans romesco sausje. Dit is een pittige, romige saus met als hoofdingrediënt nyora, een soort paprika. De calçotada bladen dip je in de saus en eet je met een sneetje brood. Daarbij wordt een goede rode wijn gedronken.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 januari 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over eten in culinair Barcelona, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam