Bergmeren

Vakantie in Bern, Zwitserland

Tips voor een vakantie in Bern

Een vakantie in Bern beleef je in de hoofdstad van Zwitserland en misschien wel de meest onderschatte stad van het land. Voor een stedentrip in het decadente Zürich of het prestigieuze Genève pakken veel reizigers zonder aarzelen hun koffers, maar voor een vakantie in Bern klappen mensen wat minder snel hun handen op elkaar. Je mist dan echter een schilderachtige middeleeuwse binnenstad die sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco. Je kunt dan niet genieten van de prachtige vergezichten op de omringende bergen of van kalmerend kletterend water. Bern wordt ook wel ‘the city of fountains‘ genoemd, je vindt meer dan honderd fonteinen in de stad.

Het statige Bern is de meest lonende plek om stedelijk Zwitserland te ervaren. Door de compactheid kun je bijna alles te voet verkennen, wandelend over de met kasseien bedekte straatjes, zandstenen gebouwen en kerken met puntige torens. Zie hoe liefdevol de inwoners hun kleurrijke fonteinen, fresco’s en bloembakken onderhouden. Sla een hoek om en je wordt gegrepen door een prachtig uitzicht op de Alpen in de verte of de rivier de Aare beneden. In de zomer kunnen sterke zwemmers met de locals meedrijven op de rivier, langs het parlementsgebouw en de andere architectonische rijkdom van de stad.

Bern heeft straatjes met gezellige, overdekte arcades, levendige marktpleinen en uitstekende musea. Dat varieert van het grandioze historisch museum tot het Einsteinhaus, het voormalige huis van de beroemdste inwoner van de stad. Albert Einstein werkte in deze Zwitserse plaats aan zijn relativiteitstheorie en je kunt zijn wiskundige kennis wellicht gebruiken bij het winkelen. Bern is niet goedkoop, bij het shoppen draait het om klasse en luxe. Verwacht verfijnde juweliers, exclusieve designer boetieks en chique chocolatiers. De niet zo dure, maar wel lekkere Toblerone chocoladerepen werden overigens in Bern bedacht, in 1908.

Het is misschien niet de grootste stad van het land, maar je vindt er een overvloed aan theaters, bioscopen, galerieën en muziekpodia. Dankzij de vele ambassades en een VN-agentschap vaak met een internationale klantenkring. Voor een culinaire vakantie kun je ook in Bern terecht – op de boerenmarkt, in snoepwinkels met hun verleidelijke etalages en in traditionele of trendy restaurants. Overal in de stad duikt ambachtelijk bier op in nieuwe bars. Het Altes Tram Depot serveert heerlijk zelf gebrouwen bier. Hoe dan ook worden drankjes in Bern bijna altijd geserveerd met een geweldig uitzicht.

De sympathieke kleine stad mist misschien grote majestueuze gebouwen en de flair van een metropool, maar compenseert dat ruimschoots met haar charme. Breng een paar dagen vakantie door in de vijfde stad van Zwitserland en ontdek dat Bern niet altijd zo bescheiden was, wandel door de stad met het gevoel dat het 1600 is en dompel je onder in het politieke centrum van een moderne en welvarende natie.

Bezienswaardigheden in Bern

Bern is lang niet de grootste en invloedrijkste stad van het land, maar telt aardig mee als het gaat om musea en bezienswaardigheden. Bern, gesticht in 1191, heeft een van de best bewaarde middeleeuwse binnensteden van Europa met een middeleeuwse klokkentoren, de kathedraal, het stadhuis en de pittoreske arcades. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Bern

Overnachten in Bern

Om tijdens je vakantie in Bern te overnachten, heb je de keuze uit ongeveer dertig hotels. De prijs van een goedkoop 2- of 3-sterrenhotel ligt tussen de CHF 120 en CHF 150. Voor een middenklasse hotel ben je tussen de CHF 150 en CHF 230 kwijt. Er zijn een paar hostels in Bern, maar die zijn niet goedkoop. Een bed in een slaapzaal heb je vanaf ongeveer CHF 40. Bij de prijzen van hotels en hostels zijn het ontbijt en lokale belastingen meestal inbegrepen.


Voor meer informatie over een vakantie in Bern kun je kijken op de officiële website van het VVV-kantoor: www.bern.com

Voor het laatst bijgewerkt op 13 april 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Bern, Zwitserland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam