ReizenReizen

Kaartspel op reis

KaartspelEen spel kaarten is goedkoop, compact en weegt niet heel veel, dus dat kan er gemakkelijk bij in je koffer of rugzak. Ouderwets? Helemaal niet!

Met een kaartspel mee op reis kun je meer plezier beleven dan je denkt. En een spel kaarten hoeft niet netjes te blijven. Mochten ze vies worden of beschadigd raken, dan kun je overal ter wereld wel een nieuw kaartspel kopen. Met een afbeelding van de Eiffeltoren of de Machu Picchu er op. Die zijn er zelfs in waterdichte varianten.

Voor contacten met locals

Vooral als je alleen reist, is een kaartspel een ideale manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Overal ter wereld zijn er wel mensen die een kaartspel kennen. Jij kunt ze klaverjassen of hartenjagen leren, terwijl jij op jouw beurt kennismaakt met exotische spellen waarvan je nog nooit had gehoord.

Een kaartspel verbroedert ook: je kunt winnen of verliezen, ongeacht uit welk land je komt. En het is praktisch: je kunt het overal doen, zelfs zittend op de grond. Je kunt met elkaar lachen en nieuwe woorden en uitdrukkingen leren. Voordat je het weet, laten de ‘locals’ je niet meer gaan en willen ze dat je elke avond aanschuift in dat ene café of onder die ene palmboom voor een potje kaarten.

Voor contacten met backpackers

Op een gegeven moment ken je het wel, de opsomming die andere backpackers geven van alle plekken die ze hebben bezocht. Jij op jouw beurt moet ook plekken opdreunen waar je bent geweest, om vervolgens de ‘geheime plekjes’ uit te wisselen. Een avond met andere reizigers kun je ook doorbrengen met een spel kaarten.

Net zoals ‘locals’ kunnen ook andere backpackers en reizigers je de kneepjes leren van kaartspelen waar je nog nooit van gehoord. Amerikanen kunnen je alle trucjes van het poker leren, aangezien dit een populair tijdverdrijf is in de Verenigde Staten. Een Franse rugzakreiziger kan je alles vertellen over het kaartspel belote, terwijl een Nieuw-Zeelander je kan bijpraten over het spel oh hell! Op www.pagat.com/national vind je een overzicht van alle kaartspelen wereldwijd.

Voor de saaie momenten

Reizen bestaat – helaas – uit heel veel wachten. Wachten op het vliegveld op je volgende vlucht, wachten op de bus die maar niet komt, wachten op de trein die vertraging heeft, wachten totdat je kunt inchecken in je hotel, wachten op het museum dat open gaat….

Dan kun je natuurlijk slapen, lezen, muziek luisteren of gamen, maar je kunt ook je setje van 52 kaarten op tafel leggen. Het houdt je ook wakker en het houdt je geest actief. Wachten is dan opeens niet geestdodend meer.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 april 2014.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam