ReizenReizen

Kaartspel op reis

KaartspelEen spel kaarten is goedkoop, compact en weegt niet heel veel, dus dat kan er gemakkelijk bij in je koffer of rugzak. Ouderwets? Helemaal niet!

Met een kaartspel mee op reis kun je meer plezier beleven dan je denkt. En een spel kaarten hoeft niet netjes te blijven. Mochten ze vies worden of beschadigd raken, dan kun je overal ter wereld wel een nieuw kaartspel kopen. Met een afbeelding van de Eiffeltoren of de Machu Picchu er op. Die zijn er zelfs in waterdichte varianten.

Wil je een kaartspel kopen voor op reis?
Kaartspellen koop je eenvoudig online via Bol.com

Voor contacten met locals

Vooral als je alleen reist, is een kaartspel een ideale manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Overal ter wereld zijn er wel mensen die een kaartspel kennen. Jij kunt ze klaverjassen of hartenjagen leren, terwijl jij op jouw beurt kennismaakt met exotische spellen waarvan je nog nooit had gehoord.

Een kaartspel verbroedert ook: je kunt winnen of verliezen, ongeacht uit welk land je komt. En het is praktisch: je kunt het overal doen, zelfs zittend op de grond. Je kunt met elkaar lachen en nieuwe woorden en uitdrukkingen leren. Voordat je het weet, laten de ‘locals’ je niet meer gaan en willen ze dat je elke avond aanschuift in dat ene café of onder die ene palmboom voor een potje kaarten.

Voor contacten met backpackers

Op een gegeven moment ken je het wel, de opsomming die andere backpackers geven van alle plekken die ze hebben bezocht. Jij op jouw beurt moet ook plekken opdreunen waar je bent geweest, om vervolgens de ‘geheime plekjes’ uit te wisselen. Een avond met andere reizigers kun je ook doorbrengen met een spel kaarten.

Kaartspel op reis

Net zoals ‘locals’ kunnen ook andere backpackers en reizigers je de kneepjes leren van kaartspelen waar je nog nooit van gehoord. Amerikanen kunnen je alle trucjes van het poker leren, aangezien dit een populair tijdverdrijf is in de Verenigde Staten. Een Franse rugzakreiziger kan je alles vertellen over het kaartspel belote, terwijl een Nieuw-Zeelander je kan bijpraten over het spel oh hell! Op www.pagat.com/national vind je een overzicht van alle kaartspelen wereldwijd.

Naast een klassiek kaartspel kun je natuurlijk ook kiezen voor een eigentijds kaartspel, zoals UNO. Dit is een immens populair spel dat inmiddels wereldwijd wordt gespeeld. Voordeel is ook dat je het kunt spelen tot en met 10 mensen, dus ideaal als je met een grote groep reizigers rond een tafel zit.

Woordenlijst

Wellicht handig als je op reis bent en even niet op de goede woorden kunt komen… Hier vind je de belangrijkste woorden van een kaartspel in het Engels!

  • HartenHearts
  • KlaverenClubs
  • SchoppenSpades
  • RuitenDiamonds
  • AasAce
  • KoningKing
  • KoninginQueen
  • BoerJack of Knave

Voor de saaie momenten

Reizen bestaat – helaas – uit heel veel wachten. Wachten op het vliegveld op je volgende vlucht, wachten op de bus die maar niet komt, wachten op de trein die vertraging heeft, wachten totdat je kunt inchecken in je hotel, wachten op het museum dat open gaat….

Dan kun je natuurlijk slapen, lezen, muziek luisteren of gamen, maar je kunt ook je setje van 52 kaarten op tafel leggen. Het houdt je ook wakker en het houdt je geest actief. Wachten is dan opeens niet geestdodend meer.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 januari 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een kaartspel op reis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Rawpixel.com/Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam