Tablet en smartphone gaan mee op vakantie

De vakantieperiode is in volle gang en de meeste vakantiegangers zullen hun reis inmiddels al hebben geboekt hebben. Misschien ben je zelfs al aan het inpakken. Een populair item dat meegaat in het vakantiekoffer is de smartphone of tablet. Uit onderzoek van Zoover blijkt dat maar liefst 65 procent van de vakantiegangers een tablet meeneemt op vakantie, het jaar ervoor was dit nog 54 procent.

De tablet wordt met name gebruikt voor het bepalen van wat er tijdens de vakantie gedaan gaat worden. Hiervoor is een internetverbinding natuurlijk wel een vereiste. Meer dan 80 procent van de vakantie vierende Nederlanders kiest dan ook bewust voor een vakantieverblijf met internetverbinding. Dat de tablet of smartphone mee gaan op vakantie is een logische keuze als je kijkt naar de functionaliteiten die de apparaten kunnen vervullen. Zo kun je de gemiddelde smartphone of tablet gebruiken als GPS ontvanger, MP3-speler, HD-camera en als gaming device, allemaal functionaliteiten die erg van pas komen tijdens je vakantie.

Door je device mee te nemen loop je natuurlijk wel het risico om deze kwijt te raken door verlies of diefstal. Daarnaast zul je waarschijnlijk veelvuldig inloggen op verschillende onbeveiligde draadloze netwerken. Dit brengt risico’s met zich mee. Daarom de volgende tips om je telefoon of tablet goed te beveiligen tijdens je vakantie.

Wachtwoorden

Gebruik een wachtwoord om je telefoon of tablet te ontgrendelen. Dit ligt voor de hand, maar zeker tablets worden nog lang niet altijd door iedereen op deze manier beveiligd. Deze eerste vorm van blokkeren zorgt er in veel gevallen voor dat iemand anders niet kan bellen of internetten. Zo voorkom je hoge kosten wanneer iemand misbruik probeert te maken van je device.

Openbare wifi-netwerken

Wanneer je op vakantie bent zul je op terrassen of bij restaurants vaak op zoek zijn naar onbeveiligde draadloze netwerken om gratis te kunnen internetten. Deze wifi-netwerken zijn voor iedereen open, dus ook voor mensen met kwade bedoelingen. Het is via onbeveiligde netwerken eenvoudiger om in te breken op een device. Ga dus op een onbeveiligd netwerk niet je bankzaken checken.

Software

Installeer software op je telefoon waarmee je een telefoon of tablet kunt traceren. Er is verschillende software op de markt waarmee je op afstand de locatie van een smartphone of tablet kunt achterhalen. Met deze software is het ook mogelijk om het device te blokkeren, zodat de dief of vinder er geen gebruik van kan maken.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebben over een tablet of smartphone mee op vakantie, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam