Koningaap - Costa Rica

Reisverhaal Costa Rica

Vrijdag 1 februari

Regen, opnieuw hevige regen. Heb ik daarvoor bijna 14 uur in het vliegtuig gezeten? Ik word er knettergek van. Het ontneemt je ook de vreugde om allerlei activiteiten te ondernemen. Ik heb het toch maar gedaan, want ik had geen zin weer de hele dag te wachten op de zon en de droogte. Ik heb een ‘Volcano Tour’ geboekt, behoorlijk prijzig voor $25. De vertrektijd was drie uur ‘s middags, en warempel, brak voor die tijd toch de zon nog even door! Ik als een speer naar het enige terrasje van La Fortuna en me ingesmeerd om toch nog wat zonnestralen mee te pikken, want al kort daarna begon het – uiteraard – weer te regenen.

Even later een minibusje in op weg naar de vulkaan. Mijn toergenoten waren de drie leden van een Amerikaanse familie: vader Lou, hele dikke moeder Presley en de hele sprietige Rachel van een jaar of twaalf. Met de Costa Ricaanse gids Felix trokken we het modderige regenwoud in, en al snel kwamen we een paar bijzondere vogels tegen (voor mij natuurlijk bijzonder, maar hier zo alledaags als het maar zijn kan). De namen weet ik niet meer, maar het waren in ieder geval van die grote met enorme felgele snavels (toekans misschien?). Later kwamen we ook twee tapirs tegen die ons paadje kruisten. Na een tijdje struinen door het woud kwamen we op de helling van de vulkaan, die bezaaid was met inmiddels koud geworden lavagesteente. De laatste eruptie was in 1998, maar dit gesteente was van de grote uitbarsting in 1968.

Toen het donker begon te worden kwamen we aan bij het eindpunt van onze wandeling. De Amerikanen gingen terug naar hun hotel, ik werd gedropt bij het Tabacon Resort. Dit is ook een complex met vulkanische baden, maar dan tien keer zo groot en tien keer zo luxe (en twee keer zo duur) als die baden van gisteren, compleet met riviertjes en watervalletjes waar je in kunt spetteren. Deze baden liggen dichtbij de plek waar nog steeds gloeiendhete lava stroomt. Overal stonden bordjes met ‘evacuatie route’ – een veilig idee terwijl je in het pikkedonker onder de nachtelijke schimmen van palmbomen ligt weg te dromen.

► Lees verder naar zaterdag 2 februari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam