Koningaap - Costa Rica

Reisverhaal Costa Rica

Dinsdag 29 januari

De musea zijn weer open, dus is het vandaag museumdag! Of liever gezegd: museumuur. Ik heb alle drie de musea binnen een uur bezocht, want zo gek veel was er niet te zien. Alle musea zaten bij elkaar in een ondergronds gebouw van drie lagen en elk museum telde maar twee kamers. Dit is meteen ook alle cultuur die Costa Rica te bieden heeft, want overblijfselen van indianen zijn er niet in dit land.

Presidential palace in San JoséIk heb daarna maar de dierentuin bezocht, om een indruk te krijgen van alle kruipende beesten en al het gevogelte dat ik tijdens m’n reis tegen zou kunnen komen. Zoals is te verwachten in dit soort landen zijn de leefomstandigheden van de beesten niet al te best, maar ze kregen wel goed te eten. Behalve de Costa Ricaanse fauna was er ook een Afrikaanse leeuw, god mag weten hoe ze daar aan zijn gekomen.

Terug in de mensenwereld ben ik er achter gekomen wat al die joelende mensen met toeterende auto’s en groen-witte en blauw-rode vlaggen betekenen (wat sinds mijn aankomst nog steeds voortduurt). Komende zondag vinden hier de presidentsverkiezingen plaats, en daar wist ik helemaal niets van! Elke presidentskandidaat heeft zijn eigen groep aanhangers die door middel van vlaggen, joelen en toeteren hun steun kenbaar en hoorbaar maken. Gezien de geschiedenis van Costa Rica zullen deze verkiezingen wel vreedzaam verlopen.

Ik ben er ook steeds meer achter gekomen in wat voor soort hotel ik ben beland. Ik ging ‘s avonds in de bar van mijn hotel voor m’n plezier een biertje drinken en trof daar een grote schare schaars geklede en bloedmooie Costa Ricaanse meisjes aan. Het was een kwestie van aftellen voordat je door een van hen werd versierd. Je hoefde maar één blik te werpen en ze kwamen al naar je toe. Ik werd versierd door een Dominicaanse, die mijn haren streelde, met haar gladde vingers over mijn rug gleed, me op mijn mond kuste, me omhelsde, mijn vier dagen oude baard betastte en uiteindelijk zelfs naar mijn inmiddels stijf geworden penis greep. Take me to your room, fluisterde ze in mijn oor. Geen sprake van.

► Lees verder naar woensdag 30 januari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam