Koningaap - Costa Rica

Reisverhaal Costa Rica

Maandag 4 februari

Ik probeer langzamerhand het ritme te vinden van niks doen. Dat is me grotendeels gelukt. Lekker uitgeslapen, uitgebreid ontbeten, gezwommen in de zee, op het strand gelegen en in een hangmat gelegen met een boek en de tijd al wegduttend verdoen totdat het tijd is voor het avondeten. En oh ja, ik heb tussendoor in een cafeetje ook nog een bananenmilkshake en een brownie verorberd en in een internetcafé mijn mailtjes gecheckt en het thuisfront over m’n laatste belevenissen ingelicht. Voor de hangmat moest ik trouwens wel een tijdje in de buurt rondstruinen voordat er één vrij was.

Beach at MontezumaDat is zo’n beetje het leven hier in Montezuma, maar toch voel ik me er niet zo happy bij. De omgeving is prachtig, maar de mensen staan me tegen. Veel bruin gespierde Amerikaanse mannen die de hele dag bier drinken en behoorlijk luidruchtig doen. Ze zijn vrij dom en schreeuwen hard naar elkaar, wat de sereniteit van deze plek een beetje ontneemt. Hun vrouwen, de ‘chicks’, lopen ook in de buurt. Zowel de mannen als de vrouwen hebben tatoeages, want zonder een stempel op je rug, je schouder of je arm ben je hier een nobody.

Veel uitbaters van de restaurants, cafés en souvenirshops zijn westerlingen, die hier al enkele jaren wonen en die ik met jaren jongere Costa Ricaanse meisjes heb gesignaleerd. Net als de Amerikanen hebben ze tijd en geld teveel (ze zien er niet uit alsof ze zaken willen doen) en verdoen ze hun tijd met het verstoren van het serene karakter van deze plek. Dat gebeurt onder andere door met hun four wheel drive heen en weer te rijden, terwijl hun meisje naast hun zit. Er zijn ook wel wat andere soorten reizigers, maar die lijken in de minderheid te zijn.

Terwijl ik in mijn hangmat lag te dromen en mijn leven lag te overdenken, begon ik een steeds grotere hekel te krijgen aan dit oord. Ik denk er alweer sterk aan om Montezuma te verlaten en verderop tijdens mijn reis nog eens een paar dagen te relaxen. Het pension waar ik verblijf is in ieder geval in handen van Costa Ricanen, en dat geeft me een goed gevoel.

► Lees verder naar dinsdag 5 februari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam